Vizita.si
image (28)

Novice

Najstnici zaradi uhana odpovedalo srce

S.P.
05. 10. 2012 15.45
9

Ko si je 16-letna Jess Smith dala preluknjati ušesa, si niti v sanjah ni predstavljala, da se bo zaradi enega samega uhana morala boriti za svoje življenje. Čez leto dni ji je namreč posledično in povsem nepričakovano odpovedalo srce.

Najstnici, ki se nikoli v življenju ni soočala s hujšimi zdravstvenimi težavami, je pri pičlih 16 letih po nenadnem srčnem napadu odpovedalo srce. Tega je namreč prizadela infekcija, ki jo je sprožilo površno preluknjanje njenih ušes. Že  lani je obiskala zdravnika, saj je v predelu prsnega koša čutila nenehno bolečino, ta pa jo je odslovil z zdravili za zaviranje zgage. ''Najprej so rekli, da gre za povsem običajne težave s prebavo. Ker zdravila niso pomagala, sem se naslednji teden vrnila. Takrat so menili, da se je v prsnem košu razvila infekcija in izvedli vse potrebne preiskave. Ko so ugotovili, da gre za moje šibko srce, pa se mi je porušil cel svet."

Že čez nekaj dni je Jess Smith utrpela hujši srčni napad, zaradi katerega je kar tri tedne okrevala na intenzivni negi. Ugotovili so, da trpi za redko infekcijo srca, ki ponavadi napade ljudi šele po 50. letu starosti. Infekcijski endokarditis je vnetna bolezen, ki močno prizadene srčne zaklopke. Ponavadi jo povzročajo bakterije, ki skozi poškodovane sluznice prodirajo v kri. Deklico so morali zato nemudoma sprejeti v bolnišnico Bristol Royal Infirmary, kjer so izvedli takojšnjo operacijo na odprtem srcu. Med sedemurnim posegom so ji zamenjali vse srčne zaklopke in se borili za njeno preživetje. Kljub temu da je operacijo uspešno prestala, pa ji je že 24 ur po posegu nenadoma in nepričakovano odpovedalo srce. Za življenje se je borila kar dolgih sedem tednov in čeprav trenutno ni v smrtni nevarnosti, še vedno čaka na nujno presaditev srca.

Med operacijo so vanjo namestili defibrilator, ki ji utegne v primeru vnovičnega izbruha okužbe rešiti življenje, na srečo pa večjih posledic z izjemo 15-centimetrske brazgotine ni utrpela. ''Kdo bi si mislil, da se bom zaradi enega samega uhana morala boriti za življenje. Čeprav še vedno niso čisto prepričani, naj bi namreč infekcijo sprožilo prav površno preluknjanje ušesa. Od smrti me je ločilo le nekaj dni, zato sem še toliko bolj ponosna na to veliko zmago.''

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587