Vizita.si
S 362 kilogrami je Nemka Jacky Duvall veljala za najtežjega človeka v državi.

Novice

Najtežja Nemka shujšala 169 kilogramov!

E.T.
05. 03. 2010 14.43
2

S 362 kilogrami je Jacky Duvall veljala za najtežjo osebo v Nemčiji. Zaradi debelosti se ni mogla več premikati in ni mogla zapustiti stanovanja. Zdaj pa je izgubila že 169 kilogramov.

S 362 kilogrami je Nemka Jacky Duvall veljala za najtežjega človeka v državi.
S 362 kilogrami je Nemka Jacky Duvall veljala za najtežjega človeka v državi.FOTO: Reuters
Jacky Duvall se je rodila kot moški, a ker se že vse življenje počuti kot ženska, se je z leti začela oblačiti in obnašati kot pripradnica nežnejšega spola. Tudi preimenovala se je. A ne le ujetost v moškem telesu, tudi hrana in debelost sta ji delala preglavice. Jacky se je namreč nenadzorovano redila in z leti je njena teža zrasla na rekordnih 362 kilogramov. Zaradi debelosti se je Nemka vse težje premikala in sčasoma postala ujetnica v lastnem domu, kajti bila je tako obilna, da ni mogla več priti skozi vrata.

Potem pa se je vendarle zavedela, da ji debelost ne jemlje le možnosti za običajno življenje, temveč da resno ogroža tudi njeno zdravje. Velik razlog za to, da se je Jacky odločila spremeniti svoje navade in da si je spet zaželela uživati življenje, je bil tudi njen mož, prav tako transseksualec, Ulrich, ki se je v Jacky zaljubil takoj za tem, ko je na televiziji videl prispevek o njej. Tako se je tudi z njegovo pomočjo in podporo Jacky odločila, da mora shujšati. Prvi in hkrati najpomembnejši korak je bila operacija, s katero so ji zmanjšali želodec in zaradi katere zdaj veliko manj poje. To se kaže tudi na tehtnici, kajti kaže kar 169 kilogramov manj. ''Zdaj imam popolnoma drugačen življenjski stil. Prej sem živela kot v kletki. Nikamor nisem mogla iti, saj sem bila tako široka, da nisem mogla skozi vrata. In sčasoma sem mogla izbrati – življenje ali smrt …'' pripoveduje Jacky, ki jo konec meseca čaka še ena operacija. Sicer pa je Nemka odločena, da bo izgubila še več kilogramov in da bo spet zaživela na polno.

Po operaciji želodca Jacky veliko manj poje, zato je shujšala že 169 kilogramov.
Po operaciji želodca Jacky veliko manj poje, zato je shujšala že 169 kilogramov.FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587