Vizita.si
image (28)

Novice

Shujšal za 454 kilogramov!

K. B.
19. 08. 2009 17.30
8

Kako močna je volja ljudi, zagotovo pričajo štiri neverjetne zgodbe, kjer je ljudem uspelo shujšati po sto kilogramov in več. Žal so nekateri boj s kilogrami izgubili, spet drugim pa je uspelo.

1. Izgubil kar 454 kilogramov

Ena izmed izjemno srečnih in navdihujočih zgodb je zagotovo zgodba nekoč enega najtežjih mož na svetu Manuela Uribeja iz Mehike. Ko se je odločil, da bo spremenil stil življenja, je tehtal že 597 kilogramov, svoje postelje pa ni zapustil kar pet let. Zdravniki so ga neprestano opozarjali, da je v smrtni nevarnosti, vendar to ni pomagalo. Pred dvema letoma pa se je odločil in začel hujšati. Z zone dieto in pomočjo zdravnikov mu je uspelo samo v enem letu shujšati za kar 380 kilogramov, v dveh pa za 454 kilogramov. Zdrav način življenja je postal njegova stalnica.

2. Shujšal in postal osebni trener

Življenje Davida Smitha se je popolnoma spremenilo, ko je dosegel 286 kilogramov in se odločil, da tako noče več živeti. Začel je telovaditi, se zdravo prehranjevati in tako v štirih letih izgubil 181 kilogramov. Z operacijo so mu odstranili še odvečno kožo in danes je David s svojo postavo izjemno zadovoljen. Še več, odločil se je, da bo v boju zoper kilograme pomagal tudi drugim, zato je postal osebni trener.

3. Vsak mesec shujšal za 22 kilogramov

Bolj žalostna pa je zgodba 68-letnega američana Jona Browerja Minnocha. Ta je dolgo veljal za najtežjega moža na svetu, saj je tehtal kar 635 kilogramov. Ko je nekdanji taksist zaradi prekomerne teže pristal v bolnišnici, se je odločil, da bo spremenil življenjski stil. Zdravniki so mu predpisali strogo dieto, kjer je dnevno v telo lahko vnesel le 1200 kalorij. Jon je vsak mesec izgubil po 22 kilogramov. Vztrajal je več kot leto dni in shujšal za kar 419 kilogramov. Žal pa je bila dieta tako drastična, da ni več zdržal in se ponovno predal starim navadam. Štiri leta kasneje je Jon umrl.

4. Najtežja ženska na svetu

Guinessova rekorderka v teži še po smrti pa ostaja Rosalie Bradford. Že v zgodnjem otroštvu je Rosalie zapustila mama, zato je bila posvojena. Ko pa ji je umrla krušna mati, je Rosalie začela svojo žalost tolažiti s hrano. Z leti je pridobila kar 544 kilogramov, na posteljo pa je bila priklenjena celih osem let. Ko ji je bilo dovolj takšnega življenja, je začela z dieto, prilagojeno telovadbo in operacijami, kjer so ji odstranjevali odvečno kožo. Uspelo ji je shujšati za 90 kilogramov. Žal pa je pri peti operaciji prišlo do zapletov in po osmih letih boja s kilogrami je Rosalie preminila.
 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587