Vizita.si
debelost

Novice

Najtežji moški na svetu shujšal še 127 kilogramov

E. D.
03. 01. 2011 10.54
0

Še pred letom dni je Paul Mason tehtal krepko čez 400 kilogramov. Ni mogel hoditi, se umiti ali obleči, imel je nemalo zdravstvenih težav. Potem pa je le dočakal operacijo zmanjšanja želodca in danes, leto dni po posegu, tehta še 127 kilogramov manj kot takrat, ko je legel na operacijsko mizo.

debelost
debelost FOTO: iStockphoto
Nekdanji poštar Paul Mason je po dolgem času zapustil svoje stanovanje in se ob spremstvu negovalke, sedeč v invalidskem vozičku, odpravil do bližjega nakupovalnega središča. To je bil zanj velik in pomemben dogodek, kajti zaradi drastične debelosti je dolga leta preživel zaprt v stanovanju. Še vstati, umiti in obleči se ni mogel brez pomoči. Že po nekaj korakih se je tako močno utrudil, da je moral nemudoma sesti. Kljub temu je Britanec dnevno zaužil okrog 20 tisoč kalorij, kar je šestkrat več, kot dnevno poje povprečen moški. Tako je sčasoma njegova teža poskočila čez 400 kilogramov in mu povzročila nemalo zdravstvenih težav, nato pa je Paul vendarle dobil zeleno luč za operacijo zmanjšanja želodca, ki je stala vrtoglavih 30 tisoč evrov.

A že pred samim posegom je možakar pod strogim zdravniškim nadzorom in s pomočjo striktne diete izgubil 130 kilogramov, kajti da so kirurgi sploh lahko opravili poseg zmanjšanja želodca, je moral Paul najprej shujšati na neko varno težo in s tem zmanjšati možnosti zapletov. Kljub vsem tem previdnostnim ukrepom pa je kmalu po operaciji doživel srčni napad, a so ga zdravniki rešili in danes je njegovo življenje mnogo boljše, kot je bilo nekoč.

Medtem ko je namreč Paul pred letom dni, ko je prestal operacijo, tehtal 381 kilogramov, danes tehta še dodatnih 127 kilogramov manj. Pridno se drži diete, ki temelji predvsem na nemastnih mesnih izdelkih, zelenjavi in sadju, ter zaradi zmanjšanega želodca poje veliko manj kot pred leti. Pravi, da se odlično počuti v svoji koži in si nikoli več ne želi biti takšen, kot je bil nekoč. ''Odločen sem, da bom v prihodnje izgubil še več kilogramov in tako postopoma prišel na tisto običajno, povprečno težo. Kajti zdaj ko sem shujšal, sem veliko bolj zdrav in srečen,'' je povedal Paul. Njegov dober prijatelj Stan Gladwell pa je dodal: ''Tudi jaz sem zelo vesel, ker je že toliko shujšal. Nazadnje sem ga videl pred štirinajstimi dnevi in moram reči, da mu gre zelo dobro.'' Kljub temu da je Paul shujšal že 127 kilogramov, pa še vedno velja za najtežjega moškega na svetu. A če se bo pridno držal diete in še naprej hujšal, kot tudi sam zatrjuje, da bo, se bo tega naziva kmalu znebil.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587