Vizita.si
image (28)

Novice

/ Oglas

Največja težava modernega človeka - zakisanost telesa

T.M.
17. 10. 2011 11.15
0

Današnje moderno, hitro, nemirno in stresno življenje, nezdrava prehrana, onesnaženost okolja in pomanjkanje telesne aktivnosti izjemno povečujejo zakisanost telesa ali acidozo.

Zakisanost telesa je znak porušenega kislinsko bazičnega ravnovesja in je eden glavnih vzrokov številnih zelo hudih obolenj. Kislinsko bazično ravnovesje je pogosto porušeno zaradi oslabljene telesne zmožnosti odstranjevanja kislih odpadkov.

Vsaka živa celica našega telesa proizvaja kisle odpadne snovi. S hrano, ki jo zaužijemo, dobimo potrebne hranljive snovi. Te s kisikom v celici reagirajo ter se pretvorijo v potrebno življenjsko energijo, preostanek pa so odpadne snovi. Ni pomembno kako kvalitetna je hrana, ki jo uživamo, v vsakem primeru nastanejo snovi, ki jih je potrebno izločiti iz telesa. Tudi celice v našem telesu, ki gredo skozi proces metabolizma, na koncu odmrejo in postanejo odpadne snovi. Naše telo jih izloča s potenjem, urinom in blatom. V osnovi so vse te snovi kisle, zato imata pogosto naša koža in urin nizek pH. Normalni pH telesnih tekočin je rahlo bazičen (alkalen) z vrednostjo 7,35 – 7,45. Že majhna odstopanja od te vrednosti vodijo do velikih motenj v presnovi in življenske nevarnosti.

Problem pa je v tem, da naše telo zaradi stresnega življenja, nezdrave hrane in onesnaženega okolja ni več sposobno izločiti vseh škodljivih snovi. Te snovi se nalagajo v našem telesu kot holesterol, maščobe, ledvični kamni,… Vse to pospešuje razpadanje celic, tkiv in na splošno celega telesa, kar pa vsekakor pomeni hitrejše staranje. Procesu nalaganja kislih odpadnih snovi, ki jih naše telo ni sposobno izločiti, pravimo acidoza ali zakisanost.
Pitje alkalne vode - AlkaLife pa nam zelo olajša izločanje škodljivih snovi in hkrati upočasni oziroma celo zavira staranje našega telesa.

Kapljice AlkaLife telo regenerirajo na več načinov:

• kislo vodo naredijo bazično in pomagajo pri razstrupljanju,
• so ključnega pomena pri odstranjevanju kislih metaboličnih ostankov iz telesa,
• poleg tega pomagajo ohranjati zdravo črevesno floro in
• pomagajo pri boljši presnovi ter povečajo količino kisika v krvi.

Znaki zakisanosti telesa


Tipični znaki zakisanosti telesa so kronična utrujenost, kronično pomanjkanje energije, slabo razpoloženje, mrzli udi, nagnjenost k okužbam, živčna utrujenost, nemir, depresija, agresivnost, motnje pri spanju, nespečnost, zmanjšana sposobnost koncentracije, slab spomin, suha ali mastna koža, srbečica, izpuščaji, akne, občutljivi zobje (zlasti na sladko in mrzlo), vnetje dlesni, izpadanje las, krhki nohti, mišični krči, vnetno-degenerativne spremembe gibalnega aparata, razne oblike bolečin (išias, revmatizem), skelenje med uriniranjem, nihanje krvnega pritiska in težave s ščitnico.

Posledice zakisanosti telesa

Posledice zakisanja telesa so številne bolezenske težave, med katere se uvrščajo vse civilizacijske bolezni kot so putika, revma, celulit, migrena, osteoporoza, diabetes, motnje v prekrvavitvi organov in tkiv, bolezni srca in ožilja, možganska kap, obolenja zob, slab zadah iz ust, prebavne težave, zaprtje, driska, kisel urin, kisel znoj, alergije, zmanjšana sposobnost regeneracije celic.

Bazičnost v telesu zahtevajo vsi naši notranji organi in žleze.

Srce je eden najbolj alkalno občutljivih organov v telesu. Če smo zakisani, srce spremeni pravilen srčni utrip in zmanjša se nasičenost kisika v krvi, kar posledično vodi v degeneracijo srca. Bazično okolje omogoča normalno delovanje tega organa.
Pljuča so organ, ki ima za osnovno nalogo, da vzdržuje ustrezno bazičnost v telesu. Ta poteka z izmenjavo plinov pri dihanju in z izločanjem odpadnih kislin iz krvnega obtoka. Že rahlo kisla kri lahko povrzoči veliko težav.
Želodec igra glavno vlogo. Njegovo nepravilno delovanje je posledica kislinsko-bazičnega neravnovesja. Prebavne težave (bruhanje, napenjanje, bolečine v predelu pasu, slabost, spahovanje, kolcanje, pomanjkanje apetita, driska, zaprtje, krči pri otrocih) lahko kažejo na težave z živcem vagusom, zaradi katerega se močno zmanjša izločanje želodčne kisline. Pomanjkanje želodčne kisline povzroča, da se hrana ne razgradi popolnoma in postane preveč kisla, kar seveda vodi v številne bolezni in težave.
Jetra s pomočjo številnih encimov presnavljajo kisle strupene snovi iz krvi in predstavljajo obrambo pred strupi. Jetra nosijo težje breme, kadar so konstantno prisotne velike količine kislih snovi v krvi. Če postanejo jetra preobremenjena s kislimi snovmi, je njihova odpoved neizbežna.
Trebušna slinavka je zelo odvisna od pravilne bazičnosti v organizmu. Njeni temeljni nalogi sta odstranjevanje presežnih kislih snovi ter uravnavanje sladkorja v krvi. Za pravilno količino sladkorja v krvi je zelo pomembna pravilna bazičnost organizma.
Tanko črevo in njegove Peyerjeve ploščice so življenjskega pomena, saj so odgovorne za absorbcijo hranljivih snovi in proizvajajo limfocite, ki so del limfnega sistema. Poleg tega v njih nastajajo velike količine encimskega soka, ki je verjetno najpomembnejša bazična snov v našem telesu.
Ledvice proizvajajo in izločajo seč ter presežne kisline. Skozi ta organ odrasle osebe v eni minuti preteče približno liter krvi. Ledvice ohranjajo kri bazično in izločajo kisle beljakovine, zato je jasno, zakaj jih ne smemo preobremeniti s kislinami.
Ščitnica je težava marsikoga. Bazično okolje je za ščitnično žlezo zelo pomembno, prav tako tudi za možgane.
Vranica se v kislem okolju zelo poveča ali pa upočasni svoje delovanje in tako zastruplja celotno telo.
Nadledvični žlezi proizvedeta mnogo hormonov, ki ustvarjajo predvsem bazično okolje in sodelujeta pri vzdrževanju ustreznih vrednosti krvnega sladkorja.
Debelo črevo je prostor, kjer se ne smejo kopičiti odpadne kisline! Strupi se namreč ustavljajo ob steni debelega črevesa in se pri driski ali zaprtju naberejo v večjih količinah ter ponovno absorbirajo v krvni obtok! Če blata ne odvajate vsaj do dvakrat na dan, si pomagajte z zeliščnimi odvajali ali pa v lekarni kupite napravo za domače klistiranje. Rak debelega črevesa je ena najpogostejših bolezni, saj se večina bolezenskih stanj začne prav v debelem črevesu kot posledica neustreznega prehranjevanja ter slabe prebave in izločanja.
Limfni sistem zelo upočasni svoje delovanje, kadar je telo preveč zakisano. V telesu je okrog 600-700 limfnih žlez. Limfna tekočina prinaša hranljive snovi do celic in odstranjuje njihove kisle produkte. Delovanje limfne tekočine je najboljše v bazičnem okolju. V primeru zakisanosti telesa se upočasni. S tem povzročimo kronično situacijo, ki ogroža naše življenje.Lahko pride celo do nevarnega stanja, to je, da se začne limfa postopno sušiti in ustvarjati majhne in velike strdke v tkivih. Ti strdki ne ovirajo le pretoka limfne tekočine, temveč tudi krvi!

Dr.Theodore Baroody v svoji knjigi Alkalize or Die (Alkalizirajte ali umrite) navaja:
»Nešteta imena bolezni niso zares pomembna. Vse kar je pomembno je, da bolezni izvirajo iz istega vzroka - prevelike količine kislih odpadnih snovi v telesu.«


Največ, kar lahko v tem trenutku storite za svoje zdravje in splošno počutje je to, da poskrbite za ponovno vzpostavitev ravnovesja kislosti v vašem telesu. Redno uživanje raztopine AlkaLife poskrbi za to, da bo vaše telo vedno v območju optimalnih pH vrednosti, saj se s tem bistveno izboljša odpornost in upočasni staranje telesa!

 

ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587