Vizita.si
Že samo s sprehodom po ulicah, polnih trgovin, in pomerjanjem oblačil lahko pokurite 300 kalorij. Je Carrie Bradshaw zato tako vitka?

Novice

Nakupovanje preprečuje raka?

M.K.
03. 09. 2009 15.57
0

Raziskava je pokazala, da nakupovanje lahko zmanjša tveganje za nastanek raka dojk. S hojo od trgovine do trgovine in pomerjanjem oblačil lahko namreč pokurite kar 300 kalorij na uro.

Ni potrebe, da vsak dan pretečete deset kilometrov ali se do onemoglosti potite v telovadnici in na fitnes napravah. Kot trdijo britanski raziskovalci, je dovolj že 30 minut nakupovanja ali ogledovanja izložb v stilu deklet iz nanizanke Seks v mestu. Kot Carrie Bradshaw se lahko sprehodite po ulicah in si ogledujete izložbe. S hojo od trgovine do trgovine in pomerjanjem oblačil lahko pokurite kar 300 kalorij na uro. »Pomembno je, da se ukvarjate s tistim, kar vas veseli,« pravi dr. Thompson.

V britanski študiji Centra za raziskave o rakavih obolenjih so objavili, da bi pri Britankah za skoraj polovico lahko zmanjšali pojavnost raka na dojkah, če bi uživale zdravo hrano in se več gibale.

Vsako leto namreč 45 tisoč ženskam diagnosticirajo raka dojk in to število bi lahko vsaj prepolovili, če bi Britanke sledile zdravemu načinu življenja brez škodljivih razvad. Nekateri znanstveniki pravijo, da že »shoping« lahko pomaga, saj so ženske tako bolj aktivne. Profesor Martin Wiseman, ki je sodeloval pri raziskavi, pravi, da je njihova študija jasen pokazatelj, kako močno nezdrav način življenja vpliva na tveganje za raka na dojkah. »Ocenili smo, da bi v 40 odstotkih primerov lahko preprečili raka le s preprostimi in bolj zdravimi ukrepi,« pravi Wiseman.

Že samo s sprehodom po ulicah, polnih trgovin, in pomerjanjem oblačil lahko pokurite 300 kalorij. Je Carrie Bradshaw zato tako vitka?
Že samo s sprehodom po ulicah, polnih trgovin, in pomerjanjem oblačil lahko pokurite 300 kalorij. Je Carrie Bradshaw zato tako vitka?FOTO: X17ONLINE.COM

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587