Vizita.si
Shanyna Isom

Novice

Namesto dlak ji po telesu rastejo nohti

K.P.
13. 08. 2012 10.34
15

Niti zdravniki ne znajo izluščiti vzroka nenavadne bolezni 28-letne Shanyne Isom, ki so ji dejansko čez noč po telesu dlake nadomestili nohti.

Shanyna Isom je dobila nenavadno reakcijo na steroide, ki ji jih je zdravnik predpisal ob astmatičnem napadu.
Shanyna Isom je dobila nenavadno reakcijo na steroide, ki ji jih je zdravnik predpisal ob astmatičnem napadu.FOTO: Facebook

28-letno Shanyno Isom iz ameriškega mesta Memphis so označili za medicinski čudež, saj njene bolezni ne zna pojasniti nihče. Vse se je začelo septembra 2009, ko ji je zdravnik ob astmatičnem napadu za zdravljenje predpisal steroide, že po nekaj urah pa se je zgodilo nepričakovano.

Shanyna Isom
Shanyna Isom FOTO: Facebook

Shanyna je začutila srbečico po celem telesu, njene noge pa so prekrile črne bunkice, ki so jih skušali odpraviti z mazili proti ekcemu in različnim vrstam kožnega vnetja, a nič ni pomagalo. Bolezen je Shanyno priklenila na posteljo, medtem pa so zdravniki skušali izluščiti vzrok njenih zdravstvenih težav.

Leta 2011 se je začela zdraviti v baltimorski bolnišnici, kjer so zdravniki ugotovili, da so bunkice dejansko nohti in da njeno telo proizvede 12-krat več kožnih celic, kar "zaduši" kožo. Rezultat stanja je, da ji namesto dlak po telesu rastejo nohti. "Nisem mogla sedeti in hoditi. Zdaj lahko hodim s pomočjo palice, včasih pa tudi samostojno," pove Shanyna, ki ji zdravniki še vedno niso postavili točne diagnoze, za zdaj jim uspeva le nadzorovati simptome bolezni. "Testirali so me za vse mogoče in vsi izvidi so pokazali negativen rezultat," razloži Američanka, ki je zaradi zdravljenja zdaj v finančnih dolgovih, saj ji zdravstvena zavarovalnica krije le pet zdravil, 12 pa si jih mora plačati sama.

Ustanovila je fundacijo, tako upa, da bo lahko nadaljevala zdravljenje, a se boji, da ji to ne bo uspelo. Trenutno je Shanyna edini primer tovrstne bolezni, vendar pravi, da s svojo izkušnjo utegne morda v prihodnosti pomagati komu drugemu.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587