Vizita.si
image (28)

Novice

Namesto žolčnih kamnov so mu odstranili testise

Ni.J.
23. 03. 2011 12.55
0

Vitalen 68-letni Nemec je v odšel v bolnišnico, da bi mu zdravniki z rutinsko operacijo odstranili žolčne kamne, vendar pa so se kirurgi med samim posegom zmotili in ga pomotoma kastrirali.

Nemški upokojenec Andreas Hoffmann je postal še ena žrtev zdravniške 'napake'. Zatem, ko je odšel v bolnišnico na rutinsko operacijo s katero bi mu morali odstraniti žolčne kamne, se je domov namreč vrnil kastriran. 68-letnik, ki je drugače v odlični formi, saj še vedno redno dviguje uteži in trikrat tedensko obiskuje fitnes, sedaj toži bolnišnico v mestu Halle v vzhodni Nemčiji.

''Zdravniki so se hoteli znebiti tvorb, a so odstranili dve, za kateri sem bil srečen, da sta zrasli in sem ju hotel obdržati,“ je povedal gospod Hoffmann. Bolnišnico zaradi pomote in neželene odstranitve testisov toži za 120 tisoč evrov. “Pred posegom sem bil še močno spolno aktiven in v odlični formi. Vedno sem skrbel zase.

Hoffmann trdi, da so mu zdravniki rekli, da je operacija, na katero je odšel, rutinska. “A vendar se je spremenila v nočno moro,“ pravi. Zdravniki so ga namreč po operaciji za dva meseca dali v umetno komo, ker naj bi pri operaciji prišlo do hudih zapletov. “Ko sem se zbudil iz kome in si ogledal svoje telo, sem ugotovil, da nimam več desnega testisa. Mislil sem, da se mi je modo skrilo v trebuh, zato sem zdravnika vprašal, kaj se mi je zgodilo. Povedal mi je, da so mi ga odstranili, a ni zal razložiti, zakaj. Le skomignil je z rameni in odšel.“

Medtem ko je Andreas okreval v bolnišnici in obžaloval svojo izgubo, je od zdravniškega osebja izvedel, da ga bodo ponovno morali uspavati in da mu morajo pregledati še levo modo. “Namesto, da bi mi ga pregledali, so mi odstranili še tega. Uničili so mi življenje,“ pravi.

Bolnišnično osebje je priznalo, da je bila odstranitev desnega testisa nujno potrebna, če so želeli odstraniti žolčne kamne, vendar pa razlog za odstranitev levega testisa ostaja še neznanka.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587