Vizita.si
Dermatologi so ugotovili, da ljudje na kožo nanesejo premalo kreme za sončenje.

Novice

Nanesete dovolj kreme na kožo?

Vizita.si
13. 06. 2011 11.03
0

Dermatologi so ugotovili, da ljudje na kožo ne nanašajo zadostne količine kreme za sončenje. Ste eni izmed tistih, ki že nekaj let niste izpraznili niti ene tube in vsako leto znova na morje jemljete isto kremo? Potem zagotovo sodite v skupino ljudi, ki se ne zaščiti dovolj.

Dermatologi so ugotovili, da ljudje na kožo nanesejo premalo kreme za sončenje.
Dermatologi so ugotovili, da ljudje na kožo nanesejo premalo kreme za sončenje.FOTO: iStockphoto
Najpogostejši razlog za sončne opekline je nezadostno nanašanje kreme ter nezaščitenost nekaterih predelov telesa, ki so ravno tako (če ne še bolj) izpostavljeni.

Dermatologi so ugotovili, da ljudje na kožo ne nanesemo zadostne količine zaščitne kreme, da smo ob nanosu pogostokrat površni in da pozabljamo na določene izpostavljene in občutljive predele obraza (ob lasišču, ušesa, sprednji del vratu) ter telesa (dekolte, stranski del reber, notranja stran kolen, ob robu kopalk). Zato so sestavili nekaj nasvetov, ki vam bodo v teh sončnih dneh prišli še kako prav.

1. Poskrbite, da boste zajeli vse predele telesa.

2. Nanesite zadostno količino zaščitnega sredstva (2 mg na kvadratni centimeter kože).

3. Kremo enakomerno razporedite povsod. Začnite na obrazu, nadaljujte proti dekolteju, potujte preko trebuha do spodnjega dela hrbta, poskrbite za roke ter noge in na koncu poprosite postavnega obiskovalca plaže, da namaže še vaš hrbet.

4. Izjemno pomembno pa je tudi, da zaščitna sredstva nudijo dovolj visok zaščitni faktor, ki mora biti prilagojen tudi tipu kože.

Sicer pa se izogibajte sončnim žarkom med 11. in 16. uro, zadržujte se predvsem v senci ali si naredite umetno senco in se zaščitite z dolgimi oblačili in pokrivalom. Število obolelih za kožnim rakom namreč raste in v Sloveniji vsako leto za njim umre več kot 100 ljudi. Da boste svoje počitnice lahko preživeli zdravo in brezskrbno, se tako držite preprostih zgornjih navodil.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587