Vizita.si
image (28)

Novice

Napad s kislino je bila potegavščina

Katja Benčina
17. 09. 2010 11.29
6

28-letna Bethany Storro, ki je trdila, da jo je neznanka na cesti napadla s kislino in ji zadala hude opekline obraza, je priznala policiji, da si je rane zadala sama.

Zgodba mlade Bethany Storro, ki naj bi jo napadla ženska z močno kislino, je pretresla svet. Storrova je namreč trdila, da se ji je pred priljubljeno ameriško kavarno Starbucks približala ženska in jo ogovorila: ''Hej lepotica, bi kaj spila?'' Nato pa ji v obraz zalučala močno kislino, ki ji je razžrla obraz. Ta je nato prestala številne operacije in vsemu svetu razložila, kako ji je surov napad povzročil najhujšo bolečino v življenju: "Lahko sem videla, kako mi snov razžira oblačila in kožo. Občutek je bil grozen, sploh ga ne morem opisati." Zgodba se je takoj zavihtela na naslovnice vseh svetovnih medijev, ljudje so začeli že zbirati denar za njeno zdravljenje, v svojo oddajo jo je povabila celo Oprah Winfrey. Nato pa še večje presenečenje.

Vancouvrska policija je odkrila, da si je dekle zgodbo izmislilo. ''Med preiskavo so se začela pojavljati številna protislovja glede opisa napada, zato smo posumili, da zgodba ni resnična,'' je povedal Clifford Cook predstojnik policijske postaje v Vancouvru. Prav to je bil vzrok za to, da je policija pridobila preiskovalni nalog in prečesala dom 29-letnice. Kaj so tam odkrili, sicer niso razkrili, a so pridobili dovolj dokazov, da je Storrova priznala, da si je celotno zgodbo izmislila. V resnici se je s kislino polila kar sama. ''Očitno je, da Storrova ni mentalno zdrava, in mislim, da bo tožilec to vzel tudi kot olajševalno okoliščino,'' je povedala Marla Shuman iz policije v Vancouvru na včerajšnji novinarski konferenci. ''Zgodba, ki si jo je izmislila, je presegla njena pričakovanja in sedaj ji je izjemno žal, da si jo je izmislila,'' je še dodala.

Za komentar na zgodbo pa smo povprašali tudi POPovo zdravnico psihoterapevtko dr. Andrejo Pšeničny, ki pravi, da je vzrok za takšno vedenje lahko le huda duševna ali osebnostna motnja. ''Samopoškodba je vedno neko sporočilo in je posledica hude psihične napetosti, ki jo posameznik razbremeni tako, da si zada telesno bolečino. Tu je vedno prisotno ogromno jeze, stiske, bolečine. Pogosto si jo tako zadajo ljudje, ki so bili kot otroci zlorabljeni oziroma so doživeli neko hudo psihično zlorabo.'' Vzrok za to, da si je dekle nato izmislilo zgodbo, ki je pretresla svet, pa pravi, da lahko izvira iz tega, da bi Storrova izbrisala občutke sramu ob tem dejanju. ''Samopoškodba pogosto privede do občutka sramu zaradi dejanja in morda je dekle poskušalo sami sebi olajšati to stisko z izmišljeno zgodbo.''

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587