Vizita.si
Včasih ni dobro, da s svojo novo simpatijo skupaj preživljata preveč časa, da se ne bosta prehitro naveličala eden drugega.

Novice

Napake, ki jih delamo na začetku zveze

E. D.
27. 12. 2010 08.08
3

Ni lepšega kot metuljčki v trebuhu, ko zagledamo svojo novo simpatijo, strastno poljubljanje na prvih zmenkih, dolgi pogovori po telefonu. A kljub začetni vnemi in navdušenju lahko nova zveza razpade, še preden se je dobro začela. Preverite, zakaj.

Nikar ne pritiskajte na svojo novo simpatijo. Če noče že takoj na začetku deliti postelje z vami, to ne pomeni, da ji/mu niste noro všeč. Morda si v tokratni zvezi le želi napredovati počasi.
Nikar ne pritiskajte na svojo novo simpatijo. Če noče že takoj na začetku deliti postelje z vami, to ne pomeni, da ji/mu niste noro všeč. Morda si v tokratni zvezi le želi napredovati počasi.FOTO: iStockphoto
1. Preveč časa hočete preživljati z njo/njim

Seveda je povsem običajno, da si želite s svojo novo simpatijo preživeti kar se da veliko časa, a če bosta prav vsako prosto minuto namenila eden drugemu, se bosta morda vsega skupaj že na začetku nekoliko naveličala. Saj veste, kako pravijo – dobre stvari je treba uživati počasi in z užitkom. Poleg tega bo nekajdnevno čakanje, hrepenenje in pogrešanje le še podžgalo vaša čustva in še toliko bolj povečalo željo po njem/njej, hkrati pa bodo potem tisti trenutki, ki jih bosta preživela skupaj, še toliko lepši. Sicer pa, saj si ne želite, da bi vaša nova simpatija mislila, da ste tisti tip človeka, ki se obesi na drugo osebo in ji ne pusti dihati?

Včasih ni dobro, da s svojo novo simpatijo skupaj preživljata preveč časa, da se ne bosta prehitro naveličala eden drugega.
Včasih ni dobro, da s svojo novo simpatijo skupaj preživljata preveč časa, da se ne bosta prehitro naveličala eden drugega. FOTO: iStockphoto

2. Razglabljate o skupni prihodnosti

O tem, kako bo videti vajina poroka, koliko otrok bosta imela in kako jim bo ime, kje bosta živela in ali bosta imela psa ali mačko, ni dobro govoriti v prvih nekaj tednih ali mesecih zveze. Te teme pridejo na vrsto šele nekoliko pozneje, ko se z vašo novo ljubeznijo že nekoliko bolj poznata in ko oziroma če začutita, da bi morda med vama res lahko šlo za tisto pravo stvar. Če boste namreč prehitevali stvari in delali račune brez krčmarja, bo morda vaš bodoči mož oziroma bodoča žena kaj hitro postal/a bivši/bivša.

3. Pritiskate nanj/nanjo

Morda ste tako zelo navdušeni in zaljubljeni, da se nikakor ne morete brzdati in hočete vse – takoj in zdaj. Želite si ga/jo tako zelo, da bi ga/jo lahko takoj zdaj odpeljali v spalnico, strgali obleke z nje oziroma njega in si dali duška. Morda pa so vaše potrebe drugačne, morda bi radi od svoje boljše polovice dosegli, da vam čim prej izroči ključe svojega stanovanja in vam na ta način simbolično pokaže, da vas sprejema v svoje življenje. Ali pa bi na vsak način radi slišali tisti dve magični besedi in s tem dobili potrditev, da ste na dobri poti. A izvajanje pritiska na svojo novo simpatijo ni najbolj modra odločitev, sploh če si on/ona želi iti lepo počasi in misli, da še niti približno ni pravi čas za ljubim te, ključe od stanovanja ali za spolnost. Bodite potrpežljivi in poskušajte upoštevati te njegove/njene želje, da ga/je ne boste že na začetku pregnali.

Nikar se ne delajte preveč nedosegljive. Če boste namreč s svojo nedostopnostjo pretiravali in bo morala vaša simpatija prav vse narediti sama, bo morda že takoj na začetku obupala.
Nikar se ne delajte preveč nedosegljive. Če boste namreč s svojo nedostopnostjo pretiravali in bo morala vaša simpatija prav vse narediti sama, bo morda že takoj na začetku obupala.FOTO: iStockphoto

4. Ste preveč odkriti

Na prvih zmenkih si imata toliko za povedati eden o drugemu, a vseeno so teme, ki se jih v prvih tednih, morda celo mesecih ni najbolje dotikati – na primer, zakaj sta šla z bivšo ljubeznijo narazen, katere so tiste vaše slabe lastnosti, ki bi jih nujno moral/a vedeti in sprejeti, kakšna so vaša politična in verska prepričanja … Verjemite, če bodo stvari med vama takšne, kot morajo biti, bo v bližnji prihodnosti še dovolj, da bosta vse to razjasnila.

5. Delate se nedostopne

Pa vendar imejte v mislih, da tudi druga skrajnost, namreč to, da se delate nedosegljive in visoke, ni najboljša. Kajti vsak od nas ima tisto mejo, do katere se je pripravljen truditi za nekoga, potem pa vrže puško v koruzo, če ves trud in dvorjenje ne obrodita želenih sadov. Če boste torej s svojo nedostopnostjo pretiravali in bo morala vaša simpatija prav vse narediti sama, bo morda že takoj na začetku obupala. Spustite se torej malo nižje in mu/ji pridite na pol poti. Bodite kdaj vi tisti, ki prvi pokliče in predlaga zmenek, ki nenapovedano potrka na njegova/njena vrata – samo zato, da mu/ji da poljubček, ki mu/ji pove, kako noro lepo je bilo včeraj na zmenku.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587