Vizita.si
“Vesela sem, da je moje telo spet čvrsto in utrjeno. Na zdrav način sem uspela izgubiti skoraj sedem kilogramov,“ je razkrila za InTouch.

Novice

Ne bi verjeli, kako hitro in zlahka ji je to uspelo

S.P.
12. 04. 2013 07.49
3

Ameriška zvezdnica resničnostnih šovov – Deena Cortese se je v ameriški reviji pohvalila, da je v nekaj mesecih izgubila skoraj sedem kilogramov, in to na popolnoma zdrav način. Preberite si, kako ji je to uspelo.

“Vesela sem, da je moje telo spet čvrsto in utrjeno. Na zdrav način sem uspela izgubiti skoraj sedem kilogramov,“ je razkrila za InTouch.
“Vesela sem, da je moje telo spet čvrsto in utrjeno. Na zdrav način sem uspela izgubiti skoraj sedem kilogramov,“ je razkrila za InTouch.FOTO: Twitter

Ameriška televizijska osebnost Deena Cortese, ki je zaslovela z eno izmed glavnih vlog v resničnostnem šovu Jersey Shore, je v svetu medijev še nedolgo nazaj veljala za debeluško. Kritiki so jo pogosto zmerjali, češ da njeno telo krasi nekaj preveč odvečnih kilogramov, zdaj pa je zvezdnica končno dočakala dan, ko jim je lahko z nasmehom vrnila udarec. Na Twitterju je namreč objavila svojo zadnjo fotografijo, na kateri v kopalkah ponosno razkriva rezultate večmesečnega procesa uravnavanje svoje telesne teže: “Pripravljena sem na poletje,“ je zadovoljno pripisala. “Še nekaj tednov in še nekaj kilogramov, pa bo.“

Na teden bi si morali privoščiti vsaj 150 minut aerobne vadbe.
Na teden bi si morali privoščiti vsaj 150 minut aerobne vadbe. FOTO: iStockphoto

Uspelo naj bi ji s pomočjo visoko intenzivne vadbe, s katero se je v družbi osebnega trenerja potila vsaj 3-krat na teden. “Vesela sem, da je moje telo spet čvrsto in utrjeno. Na zdrav način sem uspela izgubiti skoraj sedem kilogramov,“ je razkrila za InTouch. “Vedno sem imela težave z slabo samopodobo, saj so me vedno obkrožale veliko postavnejše in lepše prijateljice. Moji kilogrami so ušli izpod nadzora, zato je bil že zadnji čas, da začnem ukrepati. Menim, da je ob norem (hitrem) tempu že 20 minut vadbe na dan dovolj za izjemne rezultate,“ je prepričana 26-letnica. Z njo pa se strinjajo tudi številni strokovnjaki, ki so ugotovili, da je intenzivna vadba eden izmed najpomembnejših dejavnikov za rast mišične mase in moči, saj omogoča obremenitev celega telesa ter krepitev malih in velikih mišičnih skupin.

Kakšne vaje izvajati?

Sestavljena je iz različnih treningov aerobne vadbe, vaj za moč, za koordinacijo in ravnotežje. Odrasel človek naj bi si tedensko privoščil vsaj 150 minut aerobne vadbe na teden – hitre hoje, plavanja, košenja trave, grabljenja listja … Če za vadbo nimate na razpolago toliko časa, si tedensko privoščite 75 minut intenzivne aerobne vadbe, torej teka ali aerobike. Vaje za moč pa izvajajte vsaj dvakrat tedensko. Uporabljajte lahke uteži, izvajajte aktivnosti, na primer plezanje ali močno vrtnarjenje, pri katerih dvigujete in pritiskate s svojo lastno težo. Čas izvajanja vaj prilagodite svojim sposobnostim.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602