Vizita.si
image (28)

Novice

Ne boste uganili, koliko je stara!

L.E.
07. 02. 2013 14.10
16

Ameriška igralka je na nedavni premieri navdušila, saj njen obraz sploh ne kaže njenih let, čeprav ne deluje, kot da bi bilo to posledica obiska pri plastičnem kirurgu.

Igralka Gina Gershon ima 50 let. Bi ji jih pripisali? Četudi njen obraz deluje povsem naravno, saj ima smejalne gubice, je sicer njena koža neverjetno mladostna. Deluje sijoče, mehko in gladko, marsikatera veliko mlajša ženska se bori z mnogo več gubicami. Lepa koža ni vedno samo delo dobrega plastičnega kirurga. Veliko lahko s svojim obnašanjem pripomoremo tudi sami. Da bi svoj mladosten videz ohranili čim dlje, je predvsem pomembno, da se držite naslednjih petih pravil. Če se teh ne boste držali, vam ne bodo mogle pomagati nobene kreme, saj te ne morejo delati čudežev.

Ne izpostavljajte se soncu

Morda se vam zdi, da ultravijolični žarki kratkoročno vašo polt polepšajo, toda dolgoročno bodo pustili veliko slabše posledice. Ne le da vas lahko preseneti kožni rak, škodljivi sončni žarki prodirajo do jedra kožnih celic, kjer se skriva DNK. Če jim uspe priti v stik z molekulami, ki nosijo genetske informacije, pa lahko spremenijo tudi hitrost, s katero se boste postarali.

Uživajte zdravo prehrano

Ali prehranski dodatki lahko pripomorejo k počasnejšemu staranju, znanstveniki še niso dokončno potrdili, so pa prepričani, da ima lahko pozitiven učinek uživanje zdrave prehrane. V živilih, ki jih je ustvarila narava, je kemična sestava enostavno najbolj idealna za vzdrževanje optimalnega ravnovesja v telesu. Poleg tega stara tudi uživanje večjih količin hrane, kot je potrebujemo.

Telovadite

Poleg uživanja zdrave prehrane ameriški Inštitut za zdravje prebivalstvu za zaviranje staranja ponuja še en recept: redno telovadbo. Njihov nasvet potrjuje tudi nedavna študija, ki so jo opravili na londonski univerzi. Spremljali so dvojčke, med katerimi je eden redno telovadil, medtem ko je drugi večino svojega življenja preživel sede. Njihov zaključek je bil, da se moramo, da bi ostali mlajši dlje, vsekakor dovolj gibati.

Izogibajte se alkoholu in cigaretnemu dimu

Če kadite, ste zagotovo ubrali bližnjico do bolj postaranega videza. Britanski dermatologi so ugotovili, da vdihavanje cigaretnega dima dejansko vpliva na gene, ki so povezani z učinkovitim obnavljanjem kože kot tudi z ohranjanjem njene gladkosti in napetosti. Izsušujoče deluje tudi uživanje alkohola, ki ima za povrh visoko energijsko vrednost, čeprav z njegovim uživanjem sami ne prejmete nobenih koristnih hranil.

Dovolj spite

Čeprav se vam zdi, da ste sposobni povsem učinkovito delovati tudi z manj kot osem ur spanja dnevno, so na Univerzi v Chicagu ugotovili, da v tem primeru v vašem telesu vsekakor potekajo določeni procesi, ki vas hitreje postarajo. Morali se boste enostavno odločiti, kaj je za vas bolj pomembno: da ste dlje časa pokonci ali da dlje časa ostanete bolj mladostni.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602