Vizita.si
image (28)

Novice

Ne boste verjeli, kaj je povzročilo tako hudo reakcijo!

L.E.
05. 04. 2012 09.01
1

30-letna Jenny se je nekega jutra prebudila povsem spremenjena. Njen vrat in obraz je prekrival zelo opazen in boleč izpuščaj. Toda še bolj jo je presenetilo, ko je izvedela, na kaj je pravzaprav alergična.

Ko je Jenny Taylor kupila nov silikonski ovitek za telefon, si resnično ni mislila, da bo prav ta povzročil hudo alergijsko reakcijo. Toda kmalu zatem se je zjutraj prebudila povsem spremenjena. Njen vrat in obraz je prekrival velik boleč rdeč izpuščaj, ki je kmalu začel zatekati. Takoj se je odpravila v bolnišnico, kjer so ji predpisali ustrezne antihistaminike, tablete proti takšnim alergijskim reakcijam. Toda te niso pomagale, naslednje jutro je 30-letna Angležinja komajda lahko požirala in je lahko odprla le levo oko. Tudi najbližji je niso več prepoznali.

“Moj vrat je bil nenadoma videti kot vrsta klobas in razumela sem, da moram takoj nazaj v bolnišnico,“ pravi. “Če prej nisem vedela, kaj je povzročilo reakcijo, je bila sedaj na mojem obrazu jasno poudarjena oblika telefona. Moja mati me najprej sploh ni prepoznala. Kar ustrašila se je, ko me je videla; bila je povsem zgrožena. Bala se je, da bom tako videti za vedno. Zdravnik je želel pregledati moje grlo, vendar ni mogel videti ničesar. Nisem mogla niti dobro požirati, zato so me takoj odpeljali k specialistu.“

Ko so v bolnišnici uspeli ustaviti prvo reakcijo, so jo napotili na dermatološko kliniko, kjer so naredili preizkus, na kaj je sploh alergična. Preizkusili so kar 140 substanc in niti oni niso mogli verjeti, ko se je izkazalo, da je Jenny alergična na kar 13 različnih snovi, od silikona do niklja. “Zdravniki so mi dejali, da dejstvo, da do sedaj na druge substance nisem imela reakcije, še ne pomeni, da je ne bom imela v prihodnosti. Priporočili so mi celo, da vedno, ko plačujem s kovanci, nosim rokavice. Sedaj moram biti resnično previdna, saj lahko vsak napačen korak spet povzroči hud odziv. To je včasih težko, posebno ko se odpravljaš v novo okolje in ne veš, kaj to pomeni za tvoje telo. Toda če želim živeti, moram včasih tudi nekoliko tvegati.“ Na žalost imunski sistem mnogokrat za sovražnika prepozna substanco, ki zanj sploh ni nevarna.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587