Vizita.si
image (28)

Novice

Ne boste verjeli, kaj je ubožcu zraslo v očesu

S.P.
09. 10. 2012 08.03
0

Komaj dvomesečni Romero Norville je v svojem kratkem življenjskem obdobju prestal že veliko več kot mnogi od nas. Ubožcu je namreč v očesih zraslo kar šest življenjsko ogrožujočih tumorjev.

Izmed mnogih fotografij, ki sta jih posnela ponosna starša komaj dvomesečnega Romera Norvilla, je ena precej neobičajno izstopala. Na portretu novorojenčka sta namreč zasledila nenavaden bel odsev v predelu njegovega levega očesa, ki na fotografiji zagotovo ni vsakdanji pojav. Curtis in Leonie sta zato postala še posebej pozorna, po stalnem pojavljanju nepravilnosti na fotografijah pa tudi močno prestrašena. "Romero je najin prvi otrok, zato sva ga nenehno fotografirala in s tem ustvarjala spomine. A bel odsev v njegovem očesu, ki je spominjal na veliko luknjo, zagotovo ni bil povsem običajen. Nemudoma sva ga odpeljala k zdravniku, a ta problema ni jemal preveč resno," se spominjata.

V strahu sta se obrnila na mestno otroško bolnišnico, v kateri so nemudoma izvedli vse podrobne preiskave in prejeli naravnost šokantne rezultate. Ugotovili so, da ima ubožec izjemno redko obliko rakavega obolenja oči, ki je povzročilo razvoj velikega tumorja za levim očesom ter kar pet manjših za desnim očesnim zrklom. Retinoblastom je najpogostejši maligni očesni tumor v otroški dobi, ki lahko močno prizadene vid ali celo uniči otrokovo oko. Ob prepoznem ukrepanju se žal pogosto konča tragično.

Takojšnja operacija je bila zahvaljujoč onkologinji dr. Helen Jenkinson več kot uspešna, saj ji je uspelo rešiti večino njegovega vida. Večji tumor v levem očesu se je presenetljivo zmanjšal za tretjino, desno oko pa je že povsem ozdravelo. Romero se sicer danes še vedno zdravi s pomočjo agresivne kemoterapije ter rednega obsevanja, a so pogledi strokovnjakov v prihodnost že zdaj več kot optimistični. "Presenečena sva nad tem, kako dobro se odziva na težka in izjemno naporna zdravljenja. Na srečo jih zelo dobro prenaša in je pravi mali borec za življenje. Nanj ne bi mogla biti bolj ponosna."

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587