Vizita.si
image (28)

Novice

Ne boste verjeli, kako preprosta je njena skrivnost

K.P.
05. 09. 2012 08.11
1

Nekatere mame se po rojstvu otroka močno trudijo izgubiti poporodne kilograme, medtem ko z drugih izginejo tako hitro in preprosto, kot bi jih odpihnil veter. Mama 14 otrok iz Irske ima za izgubo nosečniških kilogramov prav poseben recept.

53-letna Patricia Sparkes iz Belfasta je pri sedemnajstih letih povila svojo prvo hčer Andreo, ki je zdaj najstarejši otrok v družini in šteje 35 let, njen najmlajši otrok pa šteje komaj sedem let. Ko ljudje zagledajo Patricio, na prvi pogled nihče ne bi ocenil, da ima 14 otrok, saj je zelo vitalna in tehta vitkih 50 kilogramov. Kaj je njena skrivnost? Gospodinjska opravila.

Učinki na telo, ki jih prinese nosečnost, po porodu marsikateri ženski predstavljajo pravo bitko, Patricii pa je bila misija pridobivanja postave, ki jo je imela pred nosečnostjo, mačji kašelj. Težave je imela le ob rojstvu dvojčkov Anthonyja in Liama, ki imata zdaj 25 let. "Po rojstvu dvojčkov sem imela malo trebuha in tehtala sem 89 kilogramov. V obleki sem bila videti, kot da sem še vedno noseča," se spominja Patricia, ki se je odločila odvečne kilograme odpraviti na nadvse zanimiv način. "Med gospodinjskimi opravili sem začela plesati in odvečni kilogrami so postopoma izginili," pove zadovoljna mamica in zdaj tudi babica treh vnukov.

Osem otrok še vedno živi skupaj z njo in njenim drugim možem v družinski hiši s šestimi spalnicami. "Kadar eden od otrok odide od doma, je zelo težko. Rada imam polno hišo in svoji družini rada pečem razne jedi. Nočem niti pomisliti na to, kako bi bilo, če bi vsi zapustili hišo in ne bi imela na koga paziti ali pa iti z dekleti po nakupih …, tega si ne znam predstavljati," razloži simpatična Irka in doda, da ji je materinstvo v posebno zadovoljstvo.

Pravi, da je za svojo družino vedno skrbela brez državne pomoči, zato sta se s soprogom Bernardom skozi leta lotila kar nekaj uspešnih poslov. "Seveda smo morali biti tudi bolj skromni kot manjše družine, vendar smo se prav tako zabavali. Velikokrat se odpravimo na piknik v park."

Prav zabavanje otrok je bila inspiracija za novo poslovno potezo: "Izmišljala sem si zgodbice, ki so se jim otroci smejali, in ideje so skozi leta vedno bolj rasle. Izmislila sem si zgodbico o družini jajc, ki so se imenovali Splat, Cracker in Exactly. Otroci so jih imeli tako radi, da sem napisala knjigo," pojasnjuje Patricia. Sicer pa par, ki skrbi tudi za dva avtistična otroka, nikoli ne pozabi tudi na dobrodelnost.

Patricia ni edina, ki prisega na rekreacijo z gospodinjskimi opravili. Marsikatera ženska bi se strinjala, da za vitko postavo ni treba obiskovati športnih centrov in telovadnic, temveč je mogoče za odpravljanje odvečnih kilogramov poskrbeti kar doma, ko se priložnosti za "telesno gibanje" ponujajo v vsaki sobi. Če temu dodamo še nekaj svojih potez in zabavo, očitno dobimo dober recept za dolgoletno vitalnost.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587