Vizita.si
image (28)

Novice

Ne, ne nosi maske!

S.C.
21. 03. 2012 13.58
19

Ob pogledu na kitajskega dečka Kang Kanga marsikdo pomisli, da nosi masko, toda nesrečnež se je s takšno deformacijo obraza, ki je tudi zdravniki ne znajo pojasniti, rodil.

4. marca 2010 je Yi Xilian v porodnišnici v provinci Hunan na Kitajskem doživela pravi šok. “Moja nosečnost je potekala brez težav, tudi ultrazvok ni pokazal ničesar nenavadnega,“ pove. “Toda ko sem rodila in sem želela sinka vzeti v naročje, so ga zdravniki preprosto odnesli.“
Dojenček se je namreč rodil z dvojnim obrazom, kar je močno šokiralo prisotno zdravniško osebje. Ker mamici niso želeli pokazati otroka, je ta panično začela vpiti na zdravnike in moža, češ naj ji prinesejo sina. Naposled so ji ga le položili v naročje z besedami: “Ne bodite žalostni, ne bodite žalostni!“ Toda ko je zagledala otrokov obraz, jo je popadel histeričen jok, počutila se je, kot bi ji nekdo zabodel nož v srce. Otroški obrazek je bil namreč preklan ravno med ustnicami, kaj je razlog za takšno deformacijo, pa si tudi najboljši zdravniki ne znajo razložiti.

Obstaja možnost, da je stanje fantka, ki sta ga starša poimenovala Kang Kang, posledica okužbe v maternici ali jemanja nekaterih zdravil med nosečnostjo, čeprav mati to odločno zanika, preventivno naj bi jemala le tablete proti splavu. “Podobnega primera še nisem videl in tudi ne slišal zanj,“ še vedno šokiran pove dr. Wang Duke. “Kot smo doslej uspeli ugotoviti, se otrok kljub deformaciji normalno razvija, nima možganskih okvar in tudi sicer deluje zdrav deček. Z nekaj lepotnimi operacijami se bo dalo rekonstruirati njegove obrazne kosti in bo lahko normalno zaživel.“ Rešitev se sicer zdi čisto preprosta, toda za nesrečna starša so to za zdaj le nedosegljive sanje. Posegi naj bi ju namreč stali več kot 70.000 evrov, česar si nikakor ne moreta privoščiti. Družina sicer zbira potreben denar s pomočjo dobrih ljudi, zdravniki pa se trudijo, da bi dečku, koliko se da, pomagali, čeprav so nekoliko skeptični, saj podobnega primera še niso imeli. Cela Kitajska drži pesti, da bi mali junak dobil nov obrazek.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587