Vizita.si
image (28)

Novice

Ne, to niso opekline!

S.C.
08. 06. 2012 13.20
31

V Ameriki se je rodila deklica, ki je videti, kot bi bila po celem telesu opečena, v resnici pa trpi za agresivno obliko nenavadne kožne bolezni.

19. decembra lani se je v Ameriki rodila deklica po imenu Brenna Helen Marie z nenavadno kožno boleznijo, imenovano Harlequin Ichthyosis, za katero je značilna odebeljena koža, ki je videti luskasta, v obliki diamantnih lusk, skoraj kot pri plazilcih. Je dokaj rdeče barve, pogosto pa so iznakažene tudi oči, ušesa, nos in ostali udi. Ker se koža ne vlaži sama, na mestih, kjer bi se morala prepogniti, razpoka, zato lahko hitro pride do bakterijskih okužb, bolniki pa v večini primerov umrejo.

Mala Brenna, ki na srečo nima deformiranih udov, je morala zaradi svojega stanja šest tednov po rojstvu preživeti na oddelku intenzivne nege otroške bolnišnice St. John’s Hospital v Springfieldu, sedaj pa je doma, kjer mora biti deležna 24-urne oskrbe. “Vsak dan jo moram skrbno okopati, saj njena koža potrebuje nenehno vlago, vsake tri do štiri ure pa jo je potrebno namazati s posebnimi protibakterijskimi izdelki in sredstvi za dodatno vlaženje,“ pojasni dekličina mama. Da bi mali Brenni omogočili ustrezno oskrbo in dodatno zdravljenje, ki stane celo premoženje, se družina obrača na javnost. Želijo namreč zbrati sredstva, da bi ji omogočili kar se da normalno življenje.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587