Vizita.si
Moški, kot pravijo, ne lažejo, ampak potvarjajo resnico, da bi se izognili prepirom.

Novice

Kaj vam skriva vaš moški?

Ni.J.
31. 03. 2010 16.18
0

Moški ne lažejo. Kot sami pravijo, le z dobrim namenom potvarjajo resnico. In čeprav ženske to še vedno razumemo kot laž, je njihova vest čista. Česa moški ženski ne bo nikoli povedal in katere so njegove skrivnosti?

Moški, kot pravijo, ne lažejo, ampak potvarjajo resnico, da bi se izognili prepirom.
Moški, kot pravijo, ne lažejo, ampak potvarjajo resnico, da bi se izognili prepirom.FOTO: iStockphoto

Moški uporabljamo nedolžne laži, da se s tem izognemo prepirom in slabi volji,“ pravi družinski svetovalec Glenn Good. “Na žalost pa te male laži pogosto povzročijo še večji prepir kot bi ga resnica,“ dodaja.

Le kako ga ne bi, saj ženske laganje povezujemo z mnogimi stvarmi. “Če laže o sebi, zakaj ne bi tudi o drugem? Zagotovo se dobiva z drugo,“ pomislimo. Za razvoj zaupljivega odnosa imamo ženske pač rade odkritost, čeprav nas ta včasih vrže iz tira. Z namenom, da bi ženske razumele, zakaj moški “potvarjajo resnico“ in da bi dokazal, da so njihove laži zares dobronamerne, je Glenn Good na podlagi moške raziskave napravil seznam najpogostejših moških skrivnosti.

Če se med sprehodom obrne za drugo, naj vas ne skrbi. To počnejo vsi!
Če se med sprehodom obrne za drugo, naj vas ne skrbi. To počnejo vsi! FOTO: iStockphoto

Skrivnost št. 1: “Pogledujemo za drugimi, a to ne pomeni, da vas želimo zapustiti.“

Če se moški ne obrne za drugo žensko, to pomeni, da je nekaj narobe z njegovim vidom,“ pravi Good. Po njegovem mnenju je to namreč nekaj povsem običajnega in naravnega. “Ko se mimo mene in dekleta sprehodi drugo dekle, se avtomatično obrnem za njo,“ pravi 28-letni Doug LaFlamme. “Trudim se, da tega ne bi počel, a mi le redko kdaj uspe.“ Da, moški so pač taki. In čeprav vedo, da ženske vedno opazimo, ko se ozirajo za drugimi, vam bodo zaradi “ljubega miru“ na vprašanje "Zakaj jo gledaš?", odgovorili z lažjo, v smislu “sploh je nisem opazil“. Saj si v resnici nje niti ne želi – gre zgolj za nagon in nesposobnost nadziranja poželenja.

Skrivnost št. 2: “S športom se ukvarjamo, ker si želimo miru.“

S športom se ne ukvarjamo samo zato, ker bi v tem uživali. Gre za to, da potrebujemo čas zase. Tako zbežimo pred ženo, otroci in hišo,“ pravi Good. To je pač resnica, s katero se moramo ženske sprijazniti. Tako kot si me želimo miru, po njem hrepenijo tudi moški. In če je to vse, kar zahtevajo, pa jim pustimo vsaj šport – naj ga imajo!

Skrivnost št. 3: “Usodni 'da' nas vrže iz tira, čeprav smo vam predani s srcem in dušo.“

Za vas bi naredili vse. Vemo, da ste prave za nas in da se želimo postarati z vami. In čeprav smo večino časa navdušeni nad tem, da smo se doživljenjsko obvezali vam, nas včasih prešine misel, da je to bila zares velika, morda celo prevelika obveznost,“ razlaga Good. Večina moških namreč občasno hrepeni po samskih dnevih, kar ne pomeni, da si ne želijo biti z vami do konca življenja!

Misel na to, da bo celo življenje samo z vami, ga občasno tudi duši.
Misel na to, da bo celo življenje samo z vami, ga občasno tudi duši. FOTO: iStockphoto

Skrivnost št. 4: “Služenje denarja nam daje občutek pomembnosti.“

V številnih gospodinjstvih ženska zasluži več denarja kot moški. Moški se bodo sicer veselili z vami in vam dopovedovali, da si to zaslužite in da so ponosni na vas, v resnici pa jih kar razjeda od ljubosumja. “Moški smo tekmovalni egoisti,“ pravi Good. “Radi imamo občutek, da je ženska odvisna od nas in da zaslužimo več kot ona. Moški iz raziskave so povedali celo, da redno pregledujejo ženine plačilne liste in preverjajo ali imajo višjo urno postavko kot ona ali ne.“ Res žalostno, se vam ne zdi?

Skrivnost št. 5: “Čeprav se velikokrat pritožujemo, radi opravljamo hišna opravila.“

To, da se nam ne ljubi delati okoli hiše, popravljati vrtne ograje in delati v garaži, je zares nedolžna laž,“ pravi 30-letni Ed Powers. “V resnici uživam v tem in dober občutek je vedeti, da bo neka stvar, če je ne popravim sami, najverjetneje ostala pokvarjena.“ Razlog, da moški tega veselja ne delijo z ženskami, je ta, da ženske po Powersovem mnenju velikokrat ne razlikujemo popravljanja ograje in nošenjem smeti v zabojnik. No, roko na srce – ali moški ločijo med sesanjem in kuhanjem? Vse to so pač gospodinjska opravila, ali ne?

Čeprav se pritožuje, v popravilih uživa, saj se počuti koristnega.
Čeprav se pritožuje, v popravilih uživa, saj se počuti koristnega.FOTO: iStockphoto

Skrivnost št. 6: “Naša ljubezen do vas je vsako leto močnejša.“

Moški se, čeprav smo odrasli, velikokrat počutimo kot štiriletni otroci. Čustveno rastemo iz dneva v dan, zato imamo pogosto občutek, da smo vas šele sedaj začeli zares občudovati. Zamislimo se in razmišljamo o tem, kako močno vas bomo šele ljubili, ko bomo starejši,“ pravi Good. Kljub temu pa si moški tega ženskam ne upajo povedati, ker se bojijo, da bi to razumele kot trditev, da je sedaj ne ljubijo. “Svojo ženo sem začel občudovati šele tri leta po poroki. Šele tedaj sem jo začel ceniti zaradi njene osebnosti in ne zaradi seksa,“ ugotavlja J. P. Neall, ki je sodeloval v raziskavi. “Starejši kot sem, bolj jo spoštujem in občudujem – zaradi tistega, kar je.“

Skrivnost št. 7: “Redko razumemo, kaj nam želite povedati.“

Poznate ta njegov izraz? Pač ne razume, kaj govorite.
Poznate ta njegov izraz? Pač ne razume, kaj govorite.FOTO: iStockphoto

Se vam je že zgodilo, da ste s partnerjem popoldne načele pogovor o pomembnih stvareh v vajini zvezi, z druge strani pa dobile samo odgovore v smislu “aha, saj razumem“ ali pa “natanko to sem imel v mislih“, hkrati pa ste na njegovem obrazu zasledile zbegan in rahlo 'butast' pogled, ki vam je dal natančno vedeti, da nima pojma o čem govorite? No, Good odkrito priznava, da moški velikokrat ne vedo, o čem govorite, ker vas preprosto ne razumejo. “Ne gre za to, da bi nam bilo vseeno za vas. Enostavno ne razumemo v čem je težava. Radi bi se izboljšali in vam ugodili, vendar to težko storimo, če ne razumemo bistva.

Skrivnost št. 8: “Groza nas je, ko se usedete za volan.“

Ko kam greva in vozi moj avto, sem prestrašen na smrt,“ pravi LaFlamme. Njemu pa ne oporeka niti Buchingam, še eden od sodelujočih v raziskavi, ki pravi, da vsakič, ko se usede v avto, katerega vozi žena, sprejme dejstvo, da lahko vsak trenutek umre. Nesramno od njih, se vam ne zdi? Tudi ženske smo namreč lahko odlične voznice!

Vsakič, ko se usede v vaš avto, se sprijazni s tem, da je ta dan morda njegov zadnji.
Vsakič, ko se usede v vaš avto, se sprijazni s tem, da je ta dan morda njegov zadnji.FOTO: iStockphoto

Skrivnost št. 9: “Podarite nam dan, vrnili vam bomo s celim življenjem.“

Po mnenju sodelujočih v raziskavi je to najpomembnejša moška skrivnost. Čeprav vas vsakič, ko kam gredo povabijo zraven, si namreč želijo kdaj pa kdaj tudi malo svobode. “Pustite nas, da smo kakšen dan poneumljeni 'najstniki', ki preživijo noč ob igranju pokra ali pa nas napodite, naj si privoščimo dan s prijatelji na morju,“ pravi Good. “Naša srca vam bodo za te trenutke večno hvaležna. In to je resnica!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587