Vizita.si
Mel B pravi, da je odvisna od fitnesa.

Novice

Mišičasta Mel B odvisna od fitnesa

K.B.
19. 08. 2010 11.22
0

Nekdanja članica skupine Spice Girls Mel B je razkrila, da je njeno izklesano telo posledica naporne vadbe v fitnesu. Kot pravi, pa je postala že prava odvisnica od fitnesa.

 

Ko vam navadni počepi postanejo prelahki, v roke vzemite uteži.
Ko vam navadni počepi postanejo prelahki, v roke vzemite uteži. FOTO: iStockphoto

35-letna Mel B se je po rojstvu svojega drugega otroka precej zredila, prav zato se je odločila, da mora nekaj narediti za svoje zdravje in linijo. Vsak dan tako opravi vsaj pol ure kardio vadbe in najmanj 200 trebušnjakov. Kot pravi, pa je bilo najtežje, da se je ponovno spravila v pogon. K temu pa ji je pomagala nova lepa oprema za fitnes, motivacijo pa ji poveča tudi glasba, ki zveni iz njenega predvajalnika glasbe. 'Všeč mi je, da sem videti urejena, zato za v fitnes vedno izberem kakšno lepo trenirko, v kateri se dobro počutim. Vem, da se sliši čudno, a to mi resnično poveča voljo za vadbo.' V fitnes pa se nikoli ne odpravi brez velike količine vode. Če si želite postave, kot jo ima Mel B, pa lahko to dosežete s preprostimi vajami za seksi in zdravo telo.

Mel B pravi, da je odvisna od fitnesa.
Mel B pravi, da je odvisna od fitnesa.FOTO: Reuters

Vaje za čvrsto zadnjico in stegna

Če si želite zapeljivo, čvrsto zadnjico in seksi stegna, potem morate redno delati počepe in izpadne korake. Pazite seveda na pravilno izvedbo vaj. Pri počepih pazite, da boste imeli noge v širini ramen in da bo teža vašega telesa enakomerno porazdeljena na obeh stopalih. Ko greste v počep, pa bodite pozorni na to, da bodo šla vaša kolena v smeri prstov na nogah in da vam ne bodo padla čez prste. Počepnite nekje do pravega kota, hrbet imejte raven. Naredite tri serije po 12 ali 15 počepov. Ko vam takšna vadba postane prelahka, pa v roke vzemite uteži. A ne pretiravajte – za začetek bo dovolj, če boste v vsaki roki držali dvo- ali največ trikilogramsko utež.

Ko boste delali izpadne korake, pa težo telesa prenesite na nogo, ki bo spredaj. Zadnja noga naj vam bo zgolj v pomoč pri ohranjanju ravnotežja. Pazite, da med izvajanjem izpadnih korakov (na mestu ali v hoji) tako v sprednji kot zadnji nogi ohranite pravi kot in da vam koleno sprednje noge ne pade čez prste. Enako kot pri počepu tudi tukaj velja, da bo za začetek povsem dovolj, če boste vadili s težo lastnega telesa, sčasoma, ko vam tovrstna vadba postane prelahka, pa v roke vzemite uteži. Tudi izpadnih korakov naredite tri serije, v posamezni seriji pa naredite po 12 ali 15 izpadnih korakov.

Vaje za izklesan trebuh

Če želite okrepiti trebušne mišice in se pohvaliti z izklesanim trebuščkom, potem je najbolje, da vsak drugi dan delate trebušnjake. Vmes pa si le privoščite kakšen dan počitka, da se bodo izčrpane in obremenjene trebušne mišice spočile in regenerirale. V mislih imejte, da je trebuh sestavljen iz več sklopov mišic in da morate narediti vaje za zgornje, spodnje in stranske mišice. Vaj je kar nekaj, zato lahko takrat, ko se naveličate enih, preprosto poskusite druge. Za začetek se lahko uležete na blazino, ledveni del pritisnite ob tla, spodnji rebrni lok pa čim bolj približujete medenici. Težavnost tovrstne vadbe lahko spreminjate s preprostim spreminjanjem položaja rok. Vaja bo najtežja, če boste roke sklenili za vratom. Če jih boste predročili, pa bo nekoliko lažja. Ko vam enkrat takšni trebušnjaki postanejo prelahki, lahko v roke primete uteži. Takšne vaje lahko izvajate tudi na napihljivi žogi, kar bo trening nekoliko popestrilo in otežilo. Za stranske trebušne mišice se obrnite na bok in dvigujte trup v zrak ter ga spuščajte nazaj proti tlom. Ali pa lezite na hrbet in se namesto naravnost proti kolenom dvigujte najprej rahlo v eno, potem še rahlo v drugo stran. Spodnje trebušne mišice pa boste krepili predvsem z dvigovanjem medenice. Najbolje bo, da se uležete na hrbet, noge ter medenico dvignete in jih dvigujete proti stropu, medtem ko pri tej vaji rebrni lok ostaja na tleh.

Vaje za čvrste prsi

Za krepitev prsnih mišic morate delati sklece. Pri tem pazite, da bo hrbet poravnan in da ga ne boste spuščali prenizko oziroma da ga ne boste dvigovali ter delali grbe. Sklece morate izvajati aktivno in med samo izvedbo vaj morate imeti napete tudi trebušne mišice. Če vam vaje postanejo prelahke, postavite noge na višjo podlago (stol, mizica ...) ali pa si na hrbet naložite kakšno utež.

Vaje za ramenski obroč

Za krepitev mišic ramenskega obroča boste potrebovali uteži. Postavite se tako, da boste stali razkoračeni v širini bokov in v roke vzemite uteži z manjšo težo, na primer dvokilogramski uteži. Medtem ko stojite vzravnano in napenjate mišice trebuha, s čimer si nudite dodatno oporo, roki dvigujte stran od telesa (odročenje), dokler ne bosta vzporedni s tlemi. Pazite, da boste roki vlekli na stran tako, da bodo navzgor najprej šli komolci. Če se boste usedli na rob stola oziroma zofe, se s trupom nagnili naprej in roki po enakem principu dvigovali stran od telesa navpično v zrak, dokler ne bodo nekako vzporedne s tlemi, boste krepili še mišice na zadnji strani ramen. Ali pa se usedite po turško in potem v sedečem položaju z vzravnanim trupom in napetimi trebušnimi mišicami uteži, ki jih držite v rokah, dvigujte nad glavo.

Vaje za močne roke

Verjetno vaje za krepitev bicepsev – dvoglave nadlahtne mišice – poznate vsi. Stojite razkoračeni v širini bokov, z rokami, v katerih držite uteži, ob telesu. Potem roki dvigujte pred sebe do pravega kota, s tem da zgornji del rok – od ramen do komolca – ostane trdno stisnjen ob vaš trup. Za krepitev tricepsov pa počepnite pred stol, proti njemu ste obrnjeni s hrbtom. Z rokami se oprite nanj in se potem s hrbtom proti stolu dvigujte in spuščajte ob njem. Pazite, da bo vaša teža na rokah in ne na nogah. Z njimi si nudite zgolj dodatno oporo. In ravno z oddaljenostjo nog od stola boste uravnavali tudi zahtevnost vaj. Bližje kot bodo noge stolu, lažja bo vaja in obratno – dlje kot bodo noge, težje bo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587