Vizita.si
Nekoč je Tamara tehtala 126 kilogramov, danes pa jih ima le še 62.

Novice

Nekoč debeluška, danes zapeljiva mamica

E. D.
02. 09. 2010 09.38
5

Tamara je nekoč tehtala čez 100 kilogramov. Svoje teže se je sramovala, a nikoli ni zbrala dovolj odločnosti in volje, da bi shujšala. Potem pa se je na hčerkin rojstni dan odločila, da je čas za korenite spremembe.

Debeluška
Debeluška FOTO: iStockphoto
31-letna Tamara Fortune, po poklicu natakarica, je mamica dveh čudovitih otrok. Kadar ni delala v restavraciji, je ves svoj prosti čas namenjala njima in svojemu ljubečemu možu, ki jo je imel rad kljub temu, da se je v zadnjih letih močno zredila. Glavni krivec za to, da je tehtnica kazala vedno več, je bil nezdravi način prehranjevanja in premalo gibanja. Tamara namreč sebi in družini skoraj nikoli ni kuhala, temveč je hrano naročala na dom. V trgovini je kupovala večinoma nezdravo, kalorično hrano, kot so razne sladkarije, močno sladkani kosmiči, mastno meso, pila je tudi še dodatno sladkane sokove in gazirane pijače, vse to pa se je začelo kmalu poznati na njeni postavi. ''Bilo me je sram, da sem debela, a sem to uspešno skrivala tako, da sem pogosto zbijala šale na svoj račun. In da sem se izognila tistim radovednim, včasih celo obtožujočim pogledom okolice, sem skoraj povsod, kamor sem šla, s seboj vzela moja ljubka otroka, saj so potem vsi gledali njiju in občudovali, moje okrogle postave pa niso opazili oziroma tega vsaj pokazali niso,'' pripoveduje Tamara.
Debela ženska
Debela ženska FOTO: iStockphoto

Dolgo časa se nikakor ni mogla pripraviti do tega, da bi se lotila hujšanja, potem pa se je za hčerkin rojstni dan vse spremenilo. ''Tisti dan sem odšla bolj zgodaj iz službe, saj sem morala pripraviti še stvari za praznovanje. A ko sem tako hitela, sem prišla domov povsem izčrpana. Noge so me komaj držale in kar sesedla sem se. Tako je moral mož sam poskrbeti za zabavo, saj sem bila jaz preutrujena, da bi se pridružila praznovanju,'' se odločilnega trenutka spominja 31-letnica. Takrat je namreč uvidela, da ji prekomerna teža dela nemalo težav. Zelo hitro se je utrudila, noge je imela zaradi preobremenjenosti vedno bolj zatečene, pogosto se je težko premikala. Tako se je zatrdno odločila, da bo naredila konec nezdravemu načinu življenja. Vsa nezdrava in kalorična živila v svojem domu je nadomestila zdrava hrana – polnozrnati izdelki, nemastni siri in meso, sladkarije so postale le občasni priboljšek, ki si ga je Tamara privoščila le ob redkih priložnostih in v minimalnih količinah. Skrbno je štela zaužite kalorije, se gibala in telovadila.

S trdno voljo, odločnostjo in podporo družine ji je uspelo. Shujšala je 64 kilogramov in tako danes tehta le še 62 kilogramov in se odlično počuti v svoji koži. Zdaj mimoidoči na ulici ne opazijo le njenih dveh ljubkih otrok, ampak tudi njuno vitko, zapeljivo mamico. Vsem tistim, ki se borijo z debelostjo, pa Tamara svetuje: ''Nikar ne odnehajte, tudi ko postane zelo hudo. Poskrbite za redno in zdravo prehrano ter za veliko gibanja. Če na primer danes pretečete ali prehodite le pet minut, potem jutri hodite ali tecite sedem minut in tako iz dneva v dan stopnjujte vadbo. Kmalu boste prišli v formo in vse skupaj bo postalo lažje!''

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587