Vizita.si
debelost

Novice

Nekoč 180-kilogramski pesimist, danes seksi očka

E. D.
17. 12. 2010 13.18
4

Še pred nekaj meseci je 28-letni Patrick tehtal 180 kilogramov in bal se je, da se bodo zaradi debelosti nanj zgrnile številne zdravstvene težave, morda celo prezgodnja smrt. Potem se je prijavil v resničnostni šov hujšanja, kjer je izgubil 82 kilogramov in zmagal.

Patrick House je pred letom dni izgubil službo in pri sorodnikih ter prijateljih si je moral izposoditi kar nekaj denarja, da je lahko ženi in sinovoma zagotovil streho nad glavo ter hrano na mizi. Kot da že to ni bilo dovolj, se je boril tudi z vse hujšo debelostjo. Ker se je zavedal, da kilogrami s seboj prinašajo tudi številna tveganja, so se po njegovi glavi podile črne misli – tudi ta, da ne bo videl, kako sinova odraščata, saj ga bo debelost prej spravila v grob. A Patrick ni bil že od nekdaj debelušen. Med študijem je bil zagrizen športnik – treniral je nogomet in se zato veliko gibal, ko pa je končal kariero nogometaša, so se kilogrami začeli vse bolj kopičiti. Tako je na koncu pristal na 180 kilogramih.

Potem se je prijavil na resničnostni šov hujšanja in preobrazbe, ki je 28-letnemu Patricku korenito spremenil življenje. Američan je namreč izgubil kar 80 kilogramov in kot zmagovalec šova prejel 188 tisoč evrov nagrade, dobil je celo ponudbo za službo, ki jo je z veseljem sprejel – debelim otrokom bo pomagal pri boju z odvečnimi kilogrami in pri spreminjanju prehranjevalnih navad ter življenjskega sloga. ''Januarja sem izgubil službo, zato sem si moral pri sorodnikih in prijateljih sposoditi nekaj denarja, da smo z družino sploh lahko preživeli. Tako da bom zdaj ves ta izposojeni denar vrnil in potem začel popolnoma na novo,'' je po zmagi povedal Patrick.

Še prej si bo z ženo in sinovoma privoščil počitnice na Kajmanskih otokih, kjer bo ponosno razkazoval svoje telo. 28-letnik je namreč izgubil 82 kilogramov in je videti kot prenovljen. Pravi, da se zdaj končno počuti odlično v svoji koži in da bo od zdaj naprej živel drugače – jedel bo bolj zdravo in skrbel bo tudi za športne aktivnosti. Kajti še dolgo želi biti ob svoji družini. ''Sprejemal bom boljše odločitve in živel veliko bolj zdravo kot prej,'' je zagotovil Patrick, ki ob pogledu na svoje stare fotografije, na katerih ima 180 kilogramov, pravi: ''Zdi se, kot da gledam popolnoma drugega človeka, kot da to sploh nisem jaz.''

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587