Vizita.si
Meni, da je skrivnost njenega uspeha med drugim, da se je osredotočala na majhne cilje, ki jih je bilo mogoče doseči.

Novice

Nekoč so jo zasmehovali, danes ji zavidajo

L.E.
19. 03. 2013 11.36
16

28-letna Candice McCain se je pred petimi leti poročila težka 136 kilogramov. S svojim partnerjem je bila srečna, toda ni ji bilo vseeno, kaj si o njej mislijo drugi, zato se je odločila za izrazito spremembo.

Meni, da je skrivnost njenega uspeha med drugim, da se je osredotočala na majhne cilje, ki jih je bilo mogoče doseči.
Meni, da je skrivnost njenega uspeha med drugim, da se je osredotočala na majhne cilje, ki jih je bilo mogoče doseči.FOTO: Facebook

Danes Candice McCain ljudje, ki so jo še pred nekaj leti gledali postrani, sploh ne prepoznajo. 28-letna Američanka je namreč izgubila neverjetnih 77 kilogramov in pravi, da še sama ne more verjeti, da se je nekoč poročila težka kar 136 kilogramov. V oddaji Today ameriške televizije NBC je povedala, da se je nekoč pred okolico skrivala, sedaj pa je tako aktivna, da je lansko leto odtekla celo svoj prvi maraton.

Rjavolaska, ki se je na snemanju oddaje pojavila v oprijeti modri obleki, pravi, da jo je bilo njene teže vedno sram, da zaradi tega ni hodila na zmenke in je sovražila nakupovanje. "Ko sem odraščala, so mi ljudje vedno govorili samo, kako lep obraz imam," se spominja. Kdor je ni zasmehoval, da je debeluška, je njene odvečne kilograme raje zamolčal. Kljub občutku nesamozavesti je spoznala svojega sedanjega partnerja in se z njim pred petimi leti tudi poročila. Sedaj ko ima 77 kilogramov manj, že navdušeno načrtuje nov poročni dan, ko bo lahko oblekla nekaj, kar ji je resnično všeč in ji ni samo prav. Fotografije bo poleg tega končno lahko izobesila po vsem svojem domu.

Candice je pojasnila, da se je prav prenajedala, ker je bila tako žalostna in se je s hrano vsaj malo potolažila. Toda to je vodilo v začaran krog, saj je bila zaradi povečanega števila kilogramov še bolj neutolažljiva. Ko je tako mlada obiskala zdravnika, ji je ta razložil, da ima zaradi svoje teže že povišan krvni tlak, kar izjemno povečuje tveganje, da veliko prekmalu zboli za nevarnimi boleznimi srca in ožilja. Te lahko vodijo celo v smrt. "Spet me je bilo tako sram," pove. "Ko sem nato zvečer sedela na kavču in jedla še četrto porcijo mesnih kroglic, ki sem jih pripravila za večerjo, sem se odločila, da bom naredila spremembo." Prisilila se je, da je začela obiskovati telovadnico; vpisala se je v skupino, ki svojim članom pomaga pri hujšanju. Svoj življenjski stil je povsem spremenila in že v prvem letu je zaradi tega izgubila 40 kilogramov. Njen trud je vplival celo na moža, ki je do sedaj izgubil 27 kilogramov. "Sedaj tudi on telovadi, da lahko sploh hodi z mano vštric," se pošali. Svojo preobrazbo je začela počasi, da se ji nov način življenja ne bi prezgodaj priskutil. "Osredotočala sem se na majhne cilje, ki so bili lahko dosegljivi," pove. Tako je za začetek svoje najljubše jedi poskušala spremeniti v čedalje bolj zdrave. Namesto mastnega mesa je uporabila pustega, namesto polnomastnega sira tistega z manj maščobami in tako naprej. Novo postavo ji sedaj mnogi zavidajo in jo sprašujejo za najrazličnejše nasvete, ki jih po svojih besedah deli z velikim veseljem.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587