Vizita.si
Lisa svojo težo še danes ohranja.

Novice

Nekoč so jo zasmehovali, danes pa ...

V.S.
10. 04. 2013 10.08
15

Zgodba Britanke Lise Rennison je zagotovo tista o uspehu. Ko je pred 12 leti drastično spremenila svoj način življenja, je izgubila dobršen del svoje teže, ki jo še danes uspešno ohranja. Pred meseci pa si je postavila nov cilj.

Lisa svojo težo še danes ohranja.
Lisa svojo težo še danes ohranja.FOTO: Facebook

Tarča zbadljivk

"Že kot otrok sem imela prekomerno telesno težo, zaradi česar sem bila v šoli tarča žaljivih zbadljivk. Takrat sem tehtala 76 kilogramov in sem s svojimi 157 centimetri višine sodila v nevarno kategorijo čezmerno težkih," pove Lisa Rennison, ki je danes v popolni telesni pripravljenosti. Njena teža se je še bolj povečala po rojstvu sina Bena, zdaj 15-letnika, zato se je Lisa pred 12 leti trdno odločila, da glede tega nekaj ukrene. 

Fotografija kot motivacija

Za drastično spremembo se je odločila v trenutku, in sicer ko je v trgovini z oblačili kupovala hlače, vendar ji tedanja velikost, konfekcijska številka 46,  ni več ustrezala. "Nisem si mogla zapeti hlač. Bila sem obupana. Živo se spomnim, kako sem jokala pred ogledalom in kako me je to zlomilo," je britanskemu časniku Daily Mail zaupala 40-letnica.
Lisa se je takoj lotila načrta zdravega prehranjevanja, kot motivacijo in opomin pa se je pred začetkom hujšanja fotografirala. Danes tehta 44 kilogramov, kar je glede na njeno višino (157 cm) zdrava teža. 

Kako ji je uspelo?

"Nisem uporabljala nikakršnih pripravkov, ki bi mi pomagali pri hujšanju. Preprosto sem z jedilnika črtala vso nezdravo hrano," je povedala Lisa in dodala, da je z jedilnika najprej črtala kruh in čokolado ter tako v prvem mesecu izgubila šest kilogramov. Nato se je postopno odpovedala premastni in hitri hrani. 

V le šestih mesecih ji je uspelo shujšati za kar 30 kilogramov. Tako je zamenjala svojo konfekcijsko številko s 46 na 36. Pravi, da je naslednji cilj krepitev telesne moči: "Zadovoljna sem s svojo težo in ne želim več shujšati. Zdaj je moj cilj razviti mišično moč, kar bom dosegla tako, da bom veliko delala z utežmi. Ne želim pretirano izrazitih mišic, le lepo definirane." 

Zadala si je nov cilj

Lisin cilj, ki si ga je zadala ob koncu prejšnjega leta, je bil trebuh z lepo definiranimi mišicami. In ta je že skoraj dosežen: "Po približno šestih tednih so se videle prve spremembe, po treh mesecih pa imam že lepo izoblikovan trebuh." Kot pravi, je že prej imela definiran trebuh, vendar ga je želela še bolj poudariti z mišicami. Zato se je odločila za še bolj zdrav način prehranjevanja in vadbo z utežmi. Povsem je prenehala z uživanjem alkohola in začela jesti živila, bogata z beljakovinami, kot sta denimo čičerka in nemasten jogurt, pove Britanka, ki ji je zdrav način življenja in s tem redna vadba postala način življenja. Lani se je tudi odločila, da pisarniško službo zamenja z vodenjem vadb v treh različnih fitnesih.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602