Vizita.si
Kristen McCamy

Novice

Še pred letom dni so se ji posmehovali, zdaj pa ...

S.P.
17. 04. 2013 08.56
0

Nasmejana američanka Kristen McCamy je še nedolgo tega tehtala dobrih 130 kilogramov, zaradi česar je bila pogosto deležna posmeha svojih sosedov. Nato pa je nesrečo preobrnila v dobro mero motivacije in v pičlem letu dni zavidljivo preoblikovala svojo postavo.

"Bila sem že tako debela, da se nisem več mogla stlačiti v naslonjač. Zbudil me je šele strah, da bom izgubila osebo, ki mi ogromno pomeni, zato sem to obrnila v svojo korist.“
"Bila sem že tako debela, da se nisem več mogla stlačiti v naslonjač. Zbudil me je šele strah, da bom izgubila osebo, ki mi ogromno pomeni, zato sem to obrnila v svojo korist.“FOTO: Facebook

Nasmejana Kristen McCamy, ki je še nedolgo nazaj tehtala kar polnih 130 kilogramov, je v navdih ljudem po vsem svetu razkrila, kako ji je končno uspelo izpolniti svoj cilj in uravnati telesno težo. Odvečni kilogrami so bili namreč že od zgodnjega otroštva njen največji sovražnik, ki ga ni uspela premagati z nobeno izmed strogih diet, za telovadbo pa nekako ni našla dovolj časa, niti volje, ki bi jo gnala k uresničitvi zastavljenega cilja. Nato pa je njena prijateljica zbolela za nevarno obliko raka ter jo prvič v življenju dobro motivirala.

Zaradi svoje prijateljice je v le letu dni izgubila skoraj 57 kilogramov.
Zaradi svoje prijateljice je v le letu dni izgubila skoraj 57 kilogramov. FOTO: Facebook

Ker je bilo zdravljenje zelo drago, je s pomočjo Facebooka začela zbirati denar, in sicer tako, da je zbrala skupino, ki ji je za vsakega pol izgubljenega kilograma donirala 50 centov. Želja je bila nenadoma tako močna, da je v pičlem letu izgubila skoraj 57 kilogramov, v sklad za zdravljenje pa je šlo kar dobrih 900 evrov. “Dolgo sem imela velike težave, saj v sebi nisem našla prave volje, posmehi sosedov pa so me še dodatno zatrli. Med dieto sem goljufala, namesto športa sem izbrala kavč in temu primeren je bil tudi rezultat. Bila sem že tako debela, da se nisem več mogla stlačiti v naslonjač, igra z otrokom pa je bila zame prava muka, saj nisem imela nikakršne kondicije. Zbudil me je šele strah, da bom izgubila osebo, ki mi ogromno pomeni, zato sem to obrnila v svojo korist,“ je pojasnila v televizijski oddaji Today Show.

“Najprej sem se pozanimala, katera hrana je sploh zdrava, saj sem prej diete iskala kar vsepovprek na spletu, zato ni čudno, da niso bile učinkovite. In priznati moram, da je bilo precej lažje, kot sem si predstavljala,“ je še povedala. Veliko naj bi namreč storila že s tem, da se je odpovedala sladkarijam in kofeinu, začela pa je tudi redno telovaditi. “Zdravnik mi je povedal, da bo hujšanje veliko bolj učinkovito v kombinaciji s športom, zato sem začela teči in kolesariti. Začela sem počasi in svoj tempo sčasoma stopnjevala, tako da danes brez težav telovadim vsaj 30 minut na dan brez ogrevanja in ohlajanja. Sicer pa je pravilo številka 1 reden zajtrk, polovične porcije, upoštevanje več obrokov na dan ter predvsem veliko tekočine,“ dodaja tudi nekaj koristnih nasvetov.

Danes tehta dobrih 73 kilogramov, s svojo preoblikovano postavo pa je več kot zadovoljna. “Šele zdaj sem postala oseba, kakršna sem si vedno želela biti. Tako na zunaj kot tudi od znotraj. Ne pomnim, kdaj me je lahko sin nazadnje celo objel, zaradi izboljšanja vsesplošnega počutja in povečanega samozadovoljstva pa sva zgradila tudi veliko boljši, trdnejši ter pristnejši odnos. In kaj je boljšega, kot doseči nekaj takega, rešiti življenje, obenem pa biti ne več v posmeh, temveč predvsem v navdih drugim.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602