Vizita.si
image (28)

Novice

Nekoč tarča posmeha, danes lepotna kraljica

Ni.J.
12. 02. 2012 08.03
25

Zaradi odvečnih kilogramov je bila Danni dolgo let tarča posmeha, a dejstvo je, da kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje. 23-letnici se je namreč uspelo prebiti v finale lepotnega tekmovanja.

23-letna Danni Anns iz Sparsholta v Angliji je bila v šolskih letih zaradi odvečnih kilogramov in svojega videza vedno tarča posmeha. Zapadla je v začaran krog – bolj kot so se ji posmehovali, več je jedla. Ko so ji nato v roku osmih let umrli mama, mlajša sestra in brat, pa je zapadla še v depresijo. Tolažbo je iskala v hrani, posledično pa se je zredila na skoraj 90 kilogramov.

Danes pa je življenje zanjo dobilo nov smisel – shujšala je namreč 33 kilogramov in poteguje se za laskavi naslov miss Anglije. “Ljudem bi rada dokazala, da se v življenju lahko spremenimo in premagamo težave. Odločitev je naša,“ pravi. “Da tekmujem na lepotnem tekmovanju, je zame izjemno čustvena in čudovita izkušnja. Ves moj trud in odločnost sta poplačana.“

V šolskih letih Danni ni bilo lahko. “Norčevali so se iz mene, mi pošiljali žaljiva sporočila in me zasipali z žaljivimi komentarji,“ se spominja. “Bilo je težko in tolažbo sem takrat našla samo v hrani. Zatem je nastopilo obdobje žalovanja, saj so mi v obdobju nekaj let umrli mama, mlajša sestra in brat, hrana pa mi je takrat predstavljala pobeg od realnosti in še večjo tolažbo.“ Dannijina mlajša sestra je umrla leta 1998 zaradi hudega napada astme, mama ji je umrla leta 2000, brat pa leta 2006.

V svojem najdebelejšem obdobju je Danni, ki v višino meri 167 centimetrov, tehtala skoraj 90 kilogramov. Leta 2008 je nato obiskala zdravnika, pregled pa ji je odprl oči in dal vedeti, da mora spremeniti svoj življenjski slog in storiti nekaj za svoje dobro počutje. “Zdravnika sem obiskala zaradi hudih bolečin v trebuhu. Povedal mi je, da je bolečina verjetno posledica debelosti in mi svetoval, naj poskusim najprej shujšati. Sprva sem bila močno užaljena, naposled pa sem le ugotovila, da ima zdravnik po vsej verjetnosti prav in da moram dejansko nekaj narediti zase.“ Januarja 2009 je tako začela hujšati s pomočjo tako imenovane Cambridge diete, ki temelji na nizkem vnosu kalorij. Po šestih mesecih je začela jesti zdravo in uravnoteženo prehrano ter redno telovaditi. Danes tehta 57 kilogramov, težo pa ohranja s pomočjo zdravega in aktivnega življenjskega sloga.

Življenje se mi je popolnoma spremenilo. Da sem danes tukaj, kjer sem, in da tekmujem na lepotnem tekmovanju, je zame največji uspeh. Vesela sem, da lahko vsem tistim, ki so se norčevali iz mene, dokažem, da sem v življenju dosegla ogromno, veliko več kot bo marsikdo od njih kadar koli v življenju,“ je ponosna. “V življenju sem se mogla spopasti z ogromno šoki, zato sem sedaj le še močnejša oseba – tudi zahvaljujoč vsem nesramnežem.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587