Vizita.si
V času gospodarske krize so nekateri ljudje postali izjemno domiselni in so si izmislili različne možne načine, kako izboljšati svoje finančno stanje. Eden izmed teh je poklic "ovohovalca" pazduhe.

Novice

Nenavadni poklici, ki pomagajo ljudem!

A.Ž.
04. 08. 2009 13.46
0

Prostovoljec za medicinska testiranja, razvrščevalka spolov in očiščevalec ušes je le nekaj nenavadnih poklicev, ki so si jih izmislili ljudje v gospodarski krizi in s katerimi so si izboljšali finančno stanje.

V času gospodarske krize so nekateri ljudje postali izjemno domiselni in so si izmislili različne možne načine, kako izboljšati svoje finančno stanje. Eden izmed teh je poklic "ovohovalca" pazduhe.
V času gospodarske krize so nekateri ljudje postali izjemno domiselni in so si izmislili različne možne načine, kako izboljšati svoje finančno stanje. Eden izmed teh je poklic "ovohovalca" pazduhe.FOTO: iStockphoto
Torej, če ste ostali brez službe lahko z malce iznajdljivosti hitro zaslužite nekaj denarja. Preverite, kako se po svetu znajdejo najbolj domiselni.

Prostovoljec za medicinska testiranja

Nacionalni inštitut za zdravje v ZDA vsako leto išče več 300 prostovoljcev za medicinska testiranja. Sami izberete, kako 'daleč in nevarno se boste spustili', in temu primerno bo tudi vaše plačilo.

Razvrščevalka spolov

To delo opravljajo ženske v porodnišnici. Njihovo delo je, da ob rojstvu ugotovijo, kakšnega spola so novorojenčki in jih tako ustrezno razvrstijo po sobah.

Pregledovalec citrusov

Njegova naloga je, da pregleda in oceni koliko škodljivih kemikalij na citrusih in jih poskuša odstraniti, še preden ti pridejo na trgovinske police.

Očiščevalec ušes

Tudi očiščevalec ušes ni ravno običajen poklic. Tega so si izmislili Japonci.
Tudi očiščevalec ušes ni ravno običajen poklic. Tega so si izmislili Japonci.FOTO: iStockphoto

Poseben salon, kjer čistijo maslo iz ušes, so odprli na Japonskem. Namen salona je, da zaposleni očistijo ušesa in iz njih odpravijo vse maslo, ki se zadržuje v njih.

„Ovohovalec“ pazduh

Verjetno najbolj bizaren poklic je „ovohovalec“ pazduh. To je oseba, ki voha pod pazduho ljudi in na takšen način ugotovi, ali se mora oseba umiti oziroma uporabiti dezodorant.

Darovanje sperme

Če ste moški, lahko v Ameriki z darovanjem sperme zaslužite tudi do 200 dolarjev na teden. A darovanje ni enkratno. Banki sperme boste morali enkrat na teden darovati vsaj šest mesecev skupaj. V šestih mesecih lahko torej v najboljšem primeru zaslužite do 1200 dolarjev.

Nekaj denarja lahko zaslužite tudi z darovanjem krvi ...
Nekaj denarja lahko zaslužite tudi z darovanjem krvi ... FOTO: POP TV

Darovanje krvi in las

Dobro lahko zaslužite tudi z darovanjem krvi in las. Poleg tega, da boste zaslužili nekaj denarja, boste z darovanjem krvi naredili tudi zelo dobro delo in morda rešili kakšno življenje.

Če imate dolge in goste lase, lahko tudi z njimi zaslužite nekaj denarja. V ZDA so namreč ti vredni več sto dolarjev. Odvisno od njihove lepote, kakovosti in seveda spretne prodaje.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587