Vizita.si
image (28)

Novice

Nenavadno zdravilo britanske princese

L.E.
03. 01. 2013 11.38
16

Potem ko je javnost izvedela, da je vojvodinja Cambriška noseča in da ima težave s hudo jutranjo slabostjo, se je razširila tudi novica, da je za to našla malo manj običajno zdravilo.

Catherine, vojvodinja Cambriška, je najprej seveda poiskala pomoč zdravnikov, toda sedaj britanski mediji poročajo, da je za svojo hudo jutranjo slabost odkrila še malo manj znano bolj ljudsko oziroma celo alternativno zdravilo. Pomagala naj bi si s sivko, in sicer v obliki piškotov, ki jo vsebujejo. Če ji pomagajo, je to vsekakor dobrodošlo, jih pa resnično ne sme pojesti preveč, saj so vseeno narejeni iz masla, sladkorja in bele moke, ki niso najbolj zdravi. Maslo sicer še vsebuje nekaj koristnih sestavin, vendar ga ne smemo uživati v prevelikih količinah. Piškote naj bi ji pomagala odkriti Camilla, vojvodinja Cornwallska.

Morda ji celo resnično pomagajo, saj dejansko obstaja prepričanje, da lahko sivka pomaga proti slabosti, poleg tega včasih to resnično malo zatre tudi uživanje čim bolj običajnih piškotov. Toda načeloma bi bilo sivko koristneje uporabljati v obliki eteričnega olja, ki se nakapa v kopel ali izparilnik (v slednjem se pogosto priporoča predvsem kombinacija treh kapljic sivkinega in ene kapljice olja poprove mete). Zdravniki sivko v obliki čaja odsvetujejo, lahko pa se njeni cvetovi uporabljajo kot začimba, v tem primeru v piškotih. Pomaga sicer tudi uživanje zeliščnih čajev, predvsem kamiličnega, metinega in ingverjevega. Za povrh se priporoča več počitka, pitje zadostnih količin vode in uživanje več majhnih obrokov dnevno namesto treh velikih. Slabost sicer nosečnice prizadene v kar 70 do 80 odstotkih, vendar se pri večini konča po približno dvanajstih tednih nosečnosti. Le eden ali dva odstotka nosečnic ima tako hudo obliko slabosti kot vojvodinja Cambriška.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587