Vizita.si
Malissa obžaluje, da je pristala na operacijo želodca, po kateri je shujšala za 140 kilogramov (fotografija je simbolična)

Novice

Srečnejša bi bila s 140 kilogrami več

Ni.J.
03. 12. 2009 16.07
3

Najdebelejša najstnica v Veliki Britaniji je po operaciji krčenja želodca shujšala za 140 kilogramov. Sedaj pa pravi, da še nikoli v življenju ni bila tako nesrečna!

Malissa obžaluje, da je pristala na operacijo želodca, po kateri je shujšala za 140 kilogramov (fotografija je simbolična)
Malissa obžaluje, da je pristala na operacijo želodca, po kateri je shujšala za 140 kilogramov (fotografija je simbolična)FOTO: iStockphoto
19-letnica, ki naj bi veljala za najdebelejšo britansko najstnico, sedaj obžaluje, da je pristala na operacijo želodca, po kateri je shujšala za 140 kilogramov. Malissa Jones je s 17 leti in 216 kilogrami postala najmlajša Britanka, ki si je dala operirati želodec z namenom, da bi shujšala.
Malissa Jones je pri 17 letih tehtala 216 kilogramov (fotografija je simbolična)
Malissa Jones je pri 17 letih tehtala 216 kilogramov (fotografija je simbolična) FOTO: iStockphoto


Danes Malissa obžaluje svojo odločitev, saj jo je izguba kilogramov močno prizadela. “Vem, da se sliši nehvaležno, vendar sem imela svoje telo raje, ko sem bila debela,“ pravi Malissa. “Bilo je čvrsto in zaobljeno, sedaj pa je povešeno in vrečasto. Moje roke so bile čvrste, zdaj pa koža kar visi in vse skupaj je videti naravnost grozljivo,“ pravi. Malissa zdaj nosi evropsko konfekcijsko številko 46 namesto 60, a svoje telo še bolj skriva pod dolgimi rokavi, širokimi majicami in še širšimi hlačami.

Operacija želodca je stala 10.000 funtov, Malissa pa bi jih za odstranitev odvečne kože potrebovala še 20.000. “Zavarovalnica mi nikoli ne bo plačala odstranitve kože, jaz pa nikoli ne bom mogla prihraniti toliko denarja,“ obupano pripoveduje. “Operacija mi je sicer rešila življenje, vendar si želim, da tega nikoli ne bi storila.“ Malissino zdravje je bilo namreč že kar precej v nevarnosti, saj je pri 15 letih doživela že prvi srčni infarkt, poleg tega pa so ji zdravniki povedali, da telesna teža stiska in tlači njene notranje organe.

S pomočjo številnih diet je Malissa poskušala shujšati. Zdravniki so ji predpisovali tablete za hujšanje, a se ni mogla zadržati, da ne bi pojedla manj kot 15.000 kalorij na dan, čeprav je sovražila svojo podobo in nedrček velikosti 48EE. “Srečna sem bila le, ko sem jedla,“ pravi. “Na dan sem pojedla približno osem čokoladic, deset vrečk čipsa, nekaj sendvičev, hamburgerjev in hot dogov. Vso svojo žepnino sem zapravila za hrano.“ Malissa je namreč že zrasla v družini, v kateri so imeli težave z debelostjo. Njena mama, 46-letna Dawn, si je prav tako dala operirati želodec. Pred operacijo je namreč tehtala 165 kilogramov in nato shujšala na 100 kilogramov.

Operacija je bila po neuspešnih dieta edina rešitev za Malisso. Po posegu se ji je tako skrčil želodec, da je lahko jedla le majhne obroke. Prve tri mesece je tako pila le sadne sokove in hujšala po 12 kilogramov na mesec. V začetku je bila nad rezultatom navdušena. Dobila je redno službo v administraciji in nosila obleke, ki jih prej ni mogla. Toda kaj kmalu je z njeno težo upadalo tudi razpoloženje. “Kar srh me spreletava ob misli, da bi se morala sleči pred fantom. Imam namreč več gub kot 90-letnice! Res sem jezna!“ pravi. “Mislila sem, da biti suh pomeni nositi kopalke in iti na plažo, a se sedaj svojega telesa sramujem veliko bolj kot prej. Misel, da bom mogla s takim telesom živeti do smrti, me uničuje.

Operacija želodca je stala 10.000 funtov, Malissa pa bi jih za odstranitev odvečne kože potrebovala še 20.000. (fotografija je simbolična)
Operacija želodca je stala 10.000 funtov, Malissa pa bi jih za odstranitev odvečne kože potrebovala še 20.000. (fotografija je simbolična)FOTO: Reuters

Malissi je zdravnik predpisal antidepresive, poleg tega pa je v službi zaradi neznosnih bolečin v želodcu in konstantne diareje dala odpoved. “Čeprav je moje srce bolj zdravo in življenjska doba enaka kot pri drugih zdravih ljudeh, se včasih tako slabo počutim, da preprosto ne morem iz postelje,“ razlaga 19-letnica. “Moj imunski sistem je resnično oslabel, zato težko premagujem infekcijske bolezni in imam pogoste bolečine v želodcu in diarejo.“

Poleg vsega pa je imela Malissa spontani splav, ko je bila v 15. tednu nosečnosti. “Zdravniki so mi rekli, da bom težko kadar koli donosila otroka, ker skrčen želodec ne bo mogel prenesti pritiska rastočega zarodka. Zato upam, da bodo ljudje s pomočjo moje zgodbe videli, da operacija želodca ni čudež. Po operaciji sem namreč imela toliko drugih težav, da bi prav tako lahko umrla," opozarja. "Najbolj pa mi je žal, da nisem mogla shujšati s pomočjo telovadbe in zdrave prehrane.“

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587