Vizita.si
image (28)

Novice

Nesrečo preživela z grozljivimi posledicami

S.C.
26. 02. 2012 07.56
15

Britanijo je pred šestimi leti pretresla grozljiva nesreča, v kateri je takrat 11-mesečna deklica utrpela katastrofalne poškodbe, zaradi katerih bo celo življenje potrebovala 24-urno nego. Po šestih letih boja za njeno življenje in pravico je družini končno nekoliko lažje.

To je najbolj žalostna in tragična zgodba, kar sem jih kdaj imel priložnost videti,“ je povedal sodnik Martin McKenn, ki je milijonarjevega sina Antonia Boparana na sodišču v Birminghamu spoznal za krivega grozljive nesreče novembra 2006. S športnim vozilom svoje mame je razvajeni mladenič zaradi prevelike hitrosti trčil v nasproti vozeče vozilo. Hudim poškodbam se žal ni mogel izogniti nihče od udeležencev, najslabše pa jo je odnesla takrat 11-mesečna Cerys Edwards, ki je bila pripeta na otroškem sedežu. “Še danes se živo spominjam dogodkov tistega črnega novembrskega dne,“ s tresočim glasom pove Gareth Edwards, oče malčice, ki je bil prav tako udeležen v nesreči. “Zase mi je bilo takrat vseeno, pomembno je bilo le, da naš mali sonček preživi.“

Deklica je sicer res preživela, toda utrpela je katastrofalne poškodbe, zaradi katerih ne bo mogla nikoli normalno živeti in bo celo življenje odvisna od pomoči drugih. Ima namreč trajno poškodovane možgane in hrbtenjačo, zaradi česar bo ostala paralizirana, ne more govoriti, diha pa lahko samo priključena na aparate. Zdravniki, ki so jo operirali že desetkrat, še danes ne morejo verjeti, da je sploh preživela, in jo imenujejo 'mali čudež'.

Ne samo da je nesreča uničila življenje celotne družine, zdravljenje male Cerys je močno načelo tudi družinski proračun. Leta, preživeta po bolnišnicah, in nenehna oskrba zdravniškega osebja imajo svojo ceno, poleg tega bo malčica do konca življenja potrebovala 24-urno pomoč in nego. Edina svetla točka v tej tragični zgodbi je ta, da je sodišče povzročitelja nesreče, Antonia Boparana, spoznalo za krivega, družina pa je prejela 6 milijonov evrov visoko odškodnino, za stroške zdravljenja pa bodo do konca dekličinega življenja prejemali tudi mesečno nadomestilo. Pretresljiva zgodba se je dotaknila mnogih po svetu, ki z veseljem prispevajo kakšen evro v sklad male Cerys, ki so ga ustanovili njeni starši. Ti si na vso moč prizadevajo tudi za spremembo zakona o varnosti v cestnem prometu, da bi bilo čim manj podobnih nesreč. “Ni ga denarja na svetu, ki bi omilil bolečino, ki jo naša družina prestaja,“ še pove oče. “Vendar smo kljub temu veseli, da smo si vsaj finančno opomogli in bo naša deklica imela do konca življenja ustrezno nego.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587