Vizita.si
Joga je namenjena tako doseganju fizičnega kot tudi duhovnega ravnovesja.

Novice

Neverjeten dosežek 47-letnice

S.P.
19. 04. 2013 15.52
11

Zvezda resničnostnih šovov Adriana De Moura je pravi dokaz za to, da so štirideseta očitno res nova dvajseta. Pri 47 se lahko namreč pohvali z lepo, vitko in utrjeno postavo, ki ji jo lahko zavidajo celo velko mlajše ženske.

Joga je namenjena tako doseganju fizičnega kot tudi duhovnega ravnovesja.
Joga je namenjena tako doseganju fizičnega kot tudi duhovnega ravnovesja. FOTO: iStockphoto

Adriana De Moura, zvezda televizijskega šova Resnične gospodinje iz Miamija, je le še en dokaz za to, da so štirideseta očitno res nova dvajseta. 47-letnica je namreč v sredo znova jemala dih, ko se je v zapeljivih kopalkah sprehajala po plaži in ponosno razkrivala svojo lepo, utrjeno in še kako zavidljivo postavo. “Zavida ji jo lahko marsikatera kolegica, celo precej mlajša,“ je svoje navdušenje izrazil tudi britanski tabloid Daily Mail. “Samo poglejte jo. Na njenem telesu ni videti niti kančka sledu staranja, njeni udi so čvrsti in napeti, trebuh raven, koža pa mladostna ter sijoča. Le kako ji je pri tej starosti to uspelo,“ so še zapisali v nadaljevanju.

Odgovor je preprost: joga. Brazilska lepotica naj bi bila namreč velika ljubiteljica hot joge, ki je namenjena tako doseganju fizičnega kot tudi duhovnega ravnovesja, sama pa jo izvaja predvsem z namenom, da bi ohranila vitko in mladostno postavo. Gre za serijo petdesetih hatha joga položajev, ki sistematično zdravijo um in telo od znotraj navzven. Ti položaji okrepijo, učvrstijo ter obnovijo vsako mišico, kito in vez v telesu, pomagajo pa tudi pri preprečevanju ter zdravljenju nekaterih kroničnih bolezni, težav s hrbtenico in stresa.

Izvajati jo moramo v prostoru, ki ga z infrapaneli ogrevamo na 37 stopinj ter ima 40-odstotno vlažnost. To naj bi bili namreč optimalni pogoji za pospeševanje vseh telesnih funkcij (telo se prej ogreje, pospešita se cirkulacija in razstrupljanje) in tudi hitreje izgubljamo maščobo. V 90 minutah, kolikor traja vadba, se 45 minut izvajajo stoječi ter 45 minut ležeči položaji. Redna vadba zagotavlja harmonično oblikovanje telesa ter mladosten videz, nauči pa nas tudi odločnosti in osredotočanja v zahtevnem okolju.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602