Vizita.si
image (28)

Novice

Neverjeten trenutek, ko so zaporniki pobegnili iz celice. A ne boste verjeli zakaj!

L. E.
14. 07. 2016 08.15
7

V ameriški državi Texas je policija objavila lepo novico. Začela se je tako, da so zaporniki pobegnili iz celice. A počakajte, da preberete zakaj. Pobegnili so, da bi pomagali stražarju, ki je dobil infarkt.

Ko se je stražar, ki je pred tem izmenjal nekaj prijaznih šal z zaporniki v bližnji celici za pridržanje, nenadoma zrušil, so ti videli, da je najbrž utrpel infarkt. V bližini ni bilo nikogar. Ko se na njihovo vpitje tudi nihče ni javil, pa so, da bi prišli do njega, celo poskušali pobegniti iz celice, kar jim je tudi uspelo. Ko so bili na prostosti, so preverili stražarjev utrip, a ga ni bilo.

Ime stražarja policija ni razkrila. Je pa nekaj o dogodku povedal Nick Kelton, eden izmed pridržanih: "Kar zrušil se je. Lahko bi tam umrl." Ker je skupaj z ostalimi, povzročal veliko hrupa, so policaji prihiteli iz drugih delov stavbe. Eden od policajev, ki je bil na mestu nesreče prvi, Ryan Speegle, je povedal: "Imel je ključe, imel je pištolo (stražar op. a.). Lahko bi prišlo do zelo slabe situacije." A ni. Dejansko so mu zaporniki le skušali pomagati.

Kot je povedal Kelton, je bil zelo dober človek. "Ni mi prišlo na pamet, da ne bi pomagal ... Pa če ima pištolo ali značko ali ne … Ko se nekdo zruši, mu želim pomagati." Še pravočasno so prišli reševalci in stražar je preživel. A kot je povedala policija, ki je medtem vseeno tudi ojačala celico za pridržanje – zaporniki so najverjetneje bili tisti, ki so s svojim hitrim odzivom čuvaju življenje rešili. Pri infarktu so potrebne sekunde. In kot je pokazala tudi varnostna kamera, so se zaporniki takoj odzvali in naredili vse, kar je bilo v njihovi moči, da so človeku na drugi strani ograje, pomagali.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 580