Vizita.si
image (28)

Novice

Neverjetno ganljiva poteza nesrečne družine

L.E.
24. 12. 2015 09.02
1

Neozdravljivo bolnemu očetu se je uresničila zadnja želja. Svoje štiri otroke je želel pospremiti do oltarja. In to mu je tudi uspelo, preden je bitko z rakom na žalost izgubil samo dva meseca kasneje.

 

Ken McHugh iz Pennsylvanie je med drugim sanjal, da bo svoje tri hčere in sina nekega dne pospremil do oltarja. Toda ko je leta 2010 zbolel za rakom trebušne slinavke, je počasi postajalo jasno, da porok svojih otrok najverjetneje nikoli ne bo videl. A družina mu je priredila najlepše presenečenje. Oktobra je 47-letnik do oltarja pospremil vse štiri otroke: 19-letno Samantho, 15-letno Julio, 14-letno Kathryn in 17-letnega sina Dylana. Dogodek so posneli, da si ga bodo lahko vsi štirje še večkrat ogledali tudi sedaj, ko je dva meseca kasneje oče žal preminil.

Poroke seveda niso bile resnične, saj so skoraj vsi otroci mladoletni. So pa dale družinskim članom možnost, da se na lep način poslovijo od očeta. Pred oltarjem je Ken namreč vsakemu otroku prebral ganljivo pismo, v katerem je med drugim povedal, kako rad jih ima in kako ponosen je nanje. Poleg tega pa sta z ženo Tammy tudi obnovila svojo zaobljubo. Letos sta bila poročena točno 20 let. "Zelo smo žalostni," je povedala za televizijo ABC. "Boril se je z vsemi močmi in ves ta čas je bil skrben in ljubeč mož, oče, sin, brat, stric in prijatelj. Že sedaj ga zelo pogrešamo."

Ko so mu povedali diagnozo, so zdravniki mislili, da ne bo živel dlje kot dve leti. Toda Kenu je uspelo živeti še pet let in izkoristil jih je, da je preživel čim več časa s svojo družino. Lep poročni dan jim je omogočila humanitarna organizacija Team CMMD, ki pomaga bolnikom z rakom in njihovim svojcem. Potrudili so se, da je bila popolna prav vsaka malenkost – od ličenja, oblek in pričeske do tega, da jih je do cerkve pripeljala kar limuzina. Pisma, ki jih je Ken prebral svojim otrokom, in so jih ti seveda zatem lahko obdržali, naj bi pisal več let, saj jih nikoli ni mogel dokončati, ker ga je toliko krat premagal jok, pripoveduje Tammy. Tudi to, da je otroke pospremil do oltarja in so to posneli, je bilo bolj zanje kot zanj, je še povedala. "To smo naredili, da bodo to lahko gledali, ko se bodo res poročili. Da bodo to lahko gledali, ko bodo imeli ali dober ali slab dan. Tisti dan smo se namreč vsi smejali in vsaj za en dan smo lahko rak pospravili v škatlo, ki je nismo niti pogledali. Domov so nas prišli tudi naličiti in nam urediti pričesko in vsi smo ves čas tekali gor in dol po stopnicah in bili veseli in polni pričakovanja." Vsaj za en dan so lahko pozabili na tisto najslabše in bili samo srečni.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587