Vizita.si
image (28)

Novice

Neverjetna zgodba o uspehu

L.E.
03. 05. 2013 07.54
13

Sara-Jayne Foreman se danes ponaša z lepo postavo in vrsto modernih oblačil. Toda še pred kratkim je bilo vse drugače. In šele družinska tragedija jo je predramila do te mere, da je kaj spremenila.

Sara-Jayne Foreman je še pred dvema letoma nosila konfekcijsko številko 48, tehtala je 116 kilogramov. Težo, s katero ni bila zadovoljna, je poskušala odmisliti; o oblačilih raje ni preveč razmišljala, temveč je kupila prvo stvar, ki si jo je sploh lahko nadela. Toda ko je njena mati umrla za rakom, se je predramila. Odločila se je, da svoje življenje spremeni, saj je vedela, da bi bila prav zaradi tega njena mati nanjo najbolj ponosna.

Danes se 26-letnica ponaša s postavo, ki ji jo marsikdo zavida. Izgubila je kar 51 kilogramov, nosi konfekcijsko številko 36. Končno lahko obišče vse prodajalne, v katere si prej ni upala niti vstopiti. Predvsem pa živi zdravo, kar bi bilo njeni materi najpomembnejše. Sara-Jayne je namreč svoje kilograme pridobila predvsem kot študentka. Takrat se je navadila prehranjevati s hitro hrano, s prijatelji je ob večerih pogosto popivala. Ko je njena mati umrla zaradi raka jeter, je vedela, da mora nekaj spremeniti. Tragedija je imela vsaj en srečen konec.

Sara-Jayne pravi, da skrivnost uspešnega hujšanja ni niti malo zapletena. Preprosto se je naučila kuhati doma. Njene obroke so začela sestavljati živila, ki niso predelana. Na krožniku se je znašla predvsem zelenjava, tu je bilo tudi pusto meso, pozabila ni niti na stročnice in manj mastne mlečne izdelke, za posladek si je privoščila sadje in oreške. Še sama ni mogla verjeti, ko se je teža naenkrat začela topiti. Več kilogramov kot je izgubila, bolj je postala tudi aktivna in to je izgubo odvečne teže še pospešilo. Odkar tako živi, se ni niti prikradla nazaj.

"Ko sem izvedela, da moja mati umira za rakom, sem bila obupana," pripoveduje. "Vse skupaj je bila prava nočna mora, popolnoma me je presenetilo. Zaradi tega sem začela razmišljati, kako kratko je lahko življenje. Odločila sem se, da se bom končno spravila v red. Mislim, da bi bila moja mati zelo vesela, da mi je uspelo. Ko pogledam svoje stare fotografije, sem pravzaprav še sama presenečena nad svojo obilnostjo. Mislim, da sem se tega sicer dobro zavedala že takrat, vendar sem vse skupaj vedno poskušala odmisliti. Danes se počutim veliko bolje, začela sem uživati v kuhanju. Učim se uporabljati same sveže in kakovostne sestavine. Najbolj vesela pa sem, ker nimam več potrebe po stari hrani niti, kadar jo kdo uživa poleg mene."

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602