Vizita.si
Za vlogo Bridget Jones se je morala Renee Zellweger zrediti več kot 10 kilogramov.

Novice

Neverjetne preobrazbe hollywoodskih zvezdnikov

E. D.
05. 03. 2011 09.48
11

Za filmske vloge morajo zvezdniki narediti marsikaj. Drastično shujšajo ali se zredijo, si izoblikujejo mišice, popolnoma spremenijo mentaliteto, da se lažje vživijo v vlogo, ki jo morajo odigrati. Tukaj je nekaj neverjetnih zvezdniških transformacij.

Za vlogo Bridget Jones se je morala Renee Zellweger zrediti več kot 10 kilogramov.
Za vlogo Bridget Jones se je morala Renee Zellweger zrediti več kot 10 kilogramov.FOTO: Reuters
1. Natalie Portman kot Nina Sayers

Priprave za vlogo psihotične, shizofrene balerine Nine v psihološkem trilerju Črni labod je od Natalie zahtevalo veliko napornega treninga. ''Nikoli v življenju nisem tako močno trenirala. Takšen telesni napor po pet ali celo osem ur na dan je bil ogromen izziv,'' je povedla Natalie, ki je za vlogo Nine prejela tudi oskarja. Le en dan v tednu je imela prost, vse ostale dni je plesala balet, plavala, telovadila, se raztegovala. ''Cilj je bil ustvariti dolgo, baletno telo,'' je pojasnila nekdanja profesionalna balerina Mary Helen Bowers, ki je Natalie pomagala pri treningih, ta pa je zaradi napornih treningov med pripravami na snemanje Črnega laboda izgubila skoraj 10 kilogramov.

Hilary Swank - 2
Hilary Swank - 2 FOTO: egostatic.com

2. Renee Zellweger kot Bridget Jones

41-letna igralka se je za vlogo simpatične debeluške Bridget Jones zredila kar dvakrat, kajti prvi del filma je tako navdušil občinstvo po svetu, da so se ustvarjalci odločili še za drugi del. Tako je morala sicer drobna Renee opustiti telovadbo in zdrav način prehrane ter poseči po bolj kaloričnih živilih, kajti za vlogo se je morala zrediti več kot 10 kilogramov. Medtem ko je za vlogo v prvem delu filma kilograme večinoma dobivala s krofi in picami, se je pridobivanja teže za drugo snemanje lotila nekoliko bolj premišljeno in bolj zdravo. Najela je nutricionistko, ki ji je sestavila prehransko priporočilo, v katerem so bila sicer precej kalorična živila, a še vedno bolj zdrava od krofov, hamburgerjev in pic. K sreči pa je po obeh snemanjih odvečne kilograme hitro izgubila in si zahvaljujoč redni telovadbi tudi nazaj izoblikovala telo.

3. Taylor Lautner kot Jackob Black

Za vlogo volkodlaka Jacoba Blacka v slavni vampirski sagi Somrak, ki smo si jo lahko tudi pri nas ogledali v treh delih, četrti del pa je še v nastajanju, je moral Taylor svoje telo povsem spremeniti. Iz suhljatega, 63 kilogramov težkega najstnika se je v le nekaj mesecih prelevil v mišičnjaka, težkega 80 kilogramov. A 17 kilogramov, kolikor jih je moral pridobiti za vlogo, so bile izključno mišice. In kako je mlademu igralcu uspel takšen neverjeten podvig? Z veliko trdega dela in stroge prehrane. Kar petkrat tedensko, včasih pa celo čisto vsak dan v tednu, je v fitnesu dvigoval uteži, neumorno delal sklece, počepe, trebušnjake in številne druge vaje. Njegov osebni trener mu je seveda iz treninga v trening stopnjeval težavnost vaj in mu dodajal vedno nove, težje uteži. Tako se lahko danes 19-letnik pohvali s telesom, ki bi mu ga zavidal marsikateri moški.

4. Hilary Swank kot Maggie Fitzgerald

Podobno nalogo je imela tudi Hilary Swank, ko je sprejela vlogo odločne, vztrajne in mišičaste boksarke Maggie Fitzgerald v filmu Punčka za milijon dolarjev, za katero je prejela tudi oskarja. Sicer vitka Hilary je morala svoje telo izklesati in dobiti za skoraj 10 kilogramov mišic. Tako je vsak dan boksala po dve uri, šestkrat tedensko pa je pridno trenirala tudi z utežmi. Skrbno je morala paziti tudi na hrano – predvsem na to, da je zaužila dovolj beljakovin. Tako se je, kljub temu da je bila nadvse izčrpana, morala velikokrat zbuditi tudi ponoči, da je popila proteinski napitek in s tem zagotavljala, da so njene mišice res 24 ur na dan dobivale potrebno gorivo in da niso uplahnile. ''Prav vse se mi je spremenilo – hrbet, roke, noge,'' je povedla 36-letna igralka, ki je po koncu snemanja opustila naporne treninge z utežmi in boks ter se raje posvetila teku in pilatesu. Tako se lahko še vedno pojavi z lepo oblikovanim telesom, ki pa je veliko bolj žensko, kot je bilo tisto, ki si ga je prigarala za vlogo v omenjenem boksarskem filmu.

5. Ryan Reynolds kot Hannibal King

Skoraj 10 kilogramov čiste mišične mase je za vlogo v filmu Rezilo: Trojica pridobil tudi 34-letni Ryan Reynolds. In medtem ko je pridobival mišice, je izgubljal tudi maščobe – med pripravami na vlogo je izgubil kar tretjino telesne maščobe. Pravi, da je sicer veliko telovadil, a da gredo zasluge predvsem prilagojeni prehrani. Jedel je namreč vsaki dve ali tri ure, kar je močno spodbudilo njegov metabolizem. ''Tvoje telo ne rabi varčevati z energijo, če ga pravzaprav hraniš ves čas,'' je pojasnil njegov osebni trener Bobby Strom.

6. Tom Hanks kot Chuck Noland

Ko je Tom pred petimi leti začel s snemanjem prvih prizorov filma Brodolom, je tehtal 102 kilograma. Potem pa so za nekaj mesecev prekinili snemanje, kajti za preostale prizore, posnete na samotnem otoku, kamor se po nesreči letala zateče Chuck, je moral Tom izgubiti kar 25 kilogramov. Shujšati mu je uspelo tako, da se je držal nizkokalorične diete in iz svojega jedilnika črtal vsa redilna oziroma z veliko kalorijami bogata živila. Za vlogo moškega, ki bije boj za preživetje na samotnem otoku, je namreč moral biti suhljat, droben in slaboten.

7. Russell Crowe kot Ed Hoffman

Za vlogo v filmu Telo laži, kjer je zaigral skupaj z Leondardom DiCapriem, se je 45-letni igralec zredil skoraj 30 kilogramov. To mu je uspelo tako, da je jedel veliko ocvrte hrane. Tako je na primer že za zajtrk jedel hamburgerje z veliko sira, na veliko pa se je izogibal tudi telesni aktivnosti. ''Če se hočeš zrediti, moraš izbrati pretežno sedeč način življenja,'' je povedal Russell. A po končanem snemanju se je moral odvečnih kilogramov znebiti, kar pa ni bilo lahko, je še razkril. Igralec je najel nutricionista, da mu je sestavil prehransko priporočilo ter vsak dan pridno obiskoval telovadnico oziroma fitnes.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587