Vizita.si
Santiago Mendoza - 7

Novice

Neverjetne fotografije najdebelejšega otroka v Kolumbiji!

K.B.
20. 03. 2014 09.51
43

Dojenček Santiago Mendoza iz Kolumbije je star komaj osem mesecev, tehta pa že 19,7 kilograma. Ko je za njegovo stanje izvedela dobrodelna organizacija Chubby Hearts foundation, so ga takoj poslali na zdravljenje.

Santiago Mendoza - 7
Santiago Mendoza - 7 FOTO: Profimedia
Najdebelejši dojenček v Kolumbiji Santiago Mendoza tehta toliko kot šestletni otroci, in sicer kar 19,7 kilograma. Njegova mati Eunice Fandiño je tako pisala dobrodelni organizaciji Chubby Hearts foundation v mestu Medelin in jih prosila za pomoč, saj se je zavedala, da mu sama ne zna pomagati. Ko so izvedeli za stanje dojenčka, so Santiaga takoj poslali na zdravljenje v bolnišnico Colina Clinic v glavnem mestu Kolumbije Bogoti.

Tam bodo specialisti skušali uravnati njegovo telesno težo s pomočjo serije operacij in z uvajanjem bolj zdravih prehranjevalnih navad. ''Najverjetneje bo moral skozi dolgotrajno zdravljenje, izobrazbo o zdravih prehranjevalnih navadah, ko bo starejši pa bo potrebna še fizična aktivnost,'' je za lokalni časopis El Espectador povedal kirurg Cesar Ernesto Guevar. ''V nasprotnem primeru bi lahko v prihodnosti trpel za sladkorno boleznijo, visokim krvnim pritiskom in imel hude težave s sklepi.''

Njegova mati Eunice Fandiño je priznala, da se je najverjetneje tako zredil po njeni krivdi. Kot je pojasnila, ga je nahranila vsakič, ko je zajokal, da bi ga pomirila. ''Rodil se je s tesnobo, zato sem ga vsakič, ko je zajokal, nahranila.''

Caracol radio pa poroča, da je bil Santiago že večkrat prej v bolnišnici zaradi zdravstvenih zapletov, ki so bila posledica debelosti. Čeprav tam očitno materi niso dali ustreznih navodil, pa je sedaj bolj optimistična glede prihodnosti Santiaga. Zdravniki so ji dali že veliko uporabnih nasvetov in navodil, s katerimi bo lahko pripomogla k boljšem zdravju svojega otroka.
 

KOMENTARJI (43)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587