Vizita.si
image (28)

Novice

Le kaj se mu je zgodilo?

S.C.
01. 03. 2012 08.01
2

Po grozljivi nesreči je 32-letnik ostal brez polovice lobanje, udrtino pa so mu zapolnili kar z maščobo z njegovega trebuha.

Kot poroča Daily Mail, si je 32-letni Tim Barter iz Londona pred tremi leti zelo hudo poškodoval glavo. Ko se je nekega dne vrnil domov, ni mogel najti ključev vhodnih vrat, pa je hotel splezati kar po žlebu na balkon. Žal pa žleb ni prenesel njegove teže in tako je nesrečnik padel 25 metrov globoko na glavo. Nezavestnega so našli sosedje in poklicali reševalce. V bolnišnici Kings College Hospital je deset dni preživel v komi. "Poškodbe njegove glave so bile skrb vzbujajoče," pove dr. Robert Bentley, kirurg, ki je Timu tako rekoč rešil življenje. "Njegova lobanja se je, milo rečeno, razpolovila, očesni jamici in ličnici pa smo komaj uspeli sestaviti."

Z revolucionarnim postopkom, prvim te vrste v Veliki Britaniji, mu je kirurška ekipa pod vodstvom dr. Bentleyja najprej zaradi krvavitev in hude otekline možganov odstranila del lobanje, s titanovimi ploščicami so mu fiksirali zlomljene lobanjske kosti, v vrzel, ki je nastala na njegovi glavi, pa so mu vbrizgali kar maščobo z njegovega trebuha. "Za naše bolnike je poskrbljeno maksimalno," še pove dr. Bentley. "Znani smo po vrhunskih dosežkih strokovnosti in tudi za gospoda Barterja smo naredili vse, kar je bilo v naši moči. Veseli smo, da smo mu omogočili normalno življenje." Tim je imel po nesreči dlje časa težave z vidom in nespečnostjo, danes pa je popolnoma normalen moški, ki se je začuda navdušil nad ekstremnimi športi. "Počutim se, kot bi se ponovno rodil," z nasmehom pove Tim. "Želim nadoknaditi zamujeno in početi vse, česar si pred nesrečo enostavno nisem upal."

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587