Vizita.si
image (28)

Novice

Neverjetno, kaj je moral preživljati najstnik …

N.D.
19. 11. 2012 08.16
1

Robbie Appleby Socket iz Anglije je preživljal pravo nočno moro, ko so ga zdravniki kar dvakrat poslali domov, čeprav je imel v roki zapičen svinčnik. Bolečine, ki jih je preživljal 13-letnik, so bile neznanske, velik pa je bil tudi strah, da bi se rana okužila.

Robbieju Applebyju Socketu se je med igro s prijatelji globoko v roko zapičil svinčnik, kar mu je povzročilo neznansko bolečino. O nezgodi so obvestili njegovo mater Emmo, ki je kot vsaka skrbna mati v trenutku prihitela sinu na pomoč. Odpeljala sta se na bližnjo urgenco v Doncaster v Angliji, kjer so ju zdravniki poslali domov z napotkom, naj se vrneta naslednji dan, ko bodo opravili operacijo in najstnika rešili muk.

Toda ko sta se Robbie in Emma naslednji dan vrnila na urgentni oddelek sta bila ob novici, da Robbieja ne bodo operirali, ker ni na seznamu za operacijo, naravnost šokirana. Mati je bila še bolj presenečena, ko se je pravzaprav zavedla, da njenemu sinu ne prvi ne drugi dan na urgenci rane nihče ni niti pogledal niti poskrbel za morebitne okužbe in vnetja. "Čeprav je mojemu sinu iz roke štrlel svinčnik, ki bi se lahko zapičil še globlje in povzročil nevarno okužbo, se zdravnikom z urgence v Doncasterju ni zdelo vredno opraviti urgentne operacije," je zgrožena Emma.

V drugi bolnišnici šokirani ...

Mati ni čakala in nemudoma je sina odpeljala več kilometrov daleč v drugo bolnišnico v vzhodni Yorkshire, kjer so Robbieju po dveh dneh končno kirurško odstranili svinčnik iz roke in ga oskrbeli, kot je to potrebno. V bolnišnici je ostal dva dni, saj je z infuzijo dobival antibiotike za preprečitev okužbe. Nad pripovedovanjem Emme in Robbieja o tem, kako je osnovnošolec dva dni preživel s svinčnikom v roki, so bili kirurgi iz bolnišnice Pinderfields naravnost ogorčeni. Nevarnost okužb je ob takšnih nesrečah zelo velika. "Čeprav so naju z urgence poslali domov, sem vedela, da sin nujno potrebuje operacijo, in to hitro", je za Daily Mail povedala Emma. "Zdravniki v Yorkshiru so bili neverjetni. Najini zgodbi niso mogli verjeti in Robbieja so takoj oskrbeli."

Opravičilo

Potem ko je zgodba prišla v javnost, so se predstojniki z urgence v Doncasterju pisno opravičili. "Tisti dan je bil naš seznam operacij zelo dolg. Prednost so imeli ljudje, ki so bili rizični, zato se zelo opravičujemo družini Appleby Socket za to, kar se je zgodilo," so zapisali v opravičilo.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587