Vizita.si
image (28)

Novice

Neverjetno, kaj je povzročil pik komarja

S.P.
28. 02. 2013 08.04
1

42-letna Sophia Loots si nikoli ni predstavljala, da ji bo pik majhnega komarja nekoč popolnoma spremenil življenje. Pod njeno kožo je odložil ličinke ter izzval pojav nevarne bolezni, zaradi katere so njene noge tako zatekle, da so v nekaj letih dosegle težo že več kot 120 kilogramov.

Splet so preplavile šokantne fotografije 42-letne Sophie Loots, ki si pred slabim desetletjem še predstavljala ni, kako drastično bo navaden pik komarja vplival na njeno življenje. Med družinskimi počitnicami v južnoafriških deželah je majhna žuželka pod njeno kožo odložila ličinke, ki pa so začele postopoma ovirati odvajanje tekočine, nabrane v limfnem sistemu, zaradi česar je prišlo do tako hudega zatekanja, da so njene noge kmalu skupaj tehtale že več kot 120 kilogramov.

“Dolgih pet let sem bila priklenjena na posteljo, saj sem bila tako obilna, da me je bilo sram stopiti celo pred zdravnika. Vendar pa ima vse svoje meje. Nekega dne je bila moja telesna teža že tako velika, da se nisem mogla več niti premakniti, zato mi ob partnerjevi odsotnosti v službi ni preostalo drugega, kot da pokličem reševalno vozilo,“ se spominja. Prepeljali so jo v bližnjo bolnišnico, kjer so ji diagnosticirali limfedem oziroma bolezensko stanje, ki zaradi nenormalnega nabiranja medcelične tekočine vodi v prekomerno otekanje udov. Operacija je bila več kot nujna.

“Povedali so mi, da imam srečo, da sem po tolikšnem času sploh še živa. Ker sem bila nekoliko prekomerno hranjena, sem morala takoj začeti strogo dieto, s katero sem v le 25 dneh izgubila več kot 20 kilogramov, že naslednji dan pa sem morala prestati zapleten operativni poseg,“ nadaljuje. Med operacijo so morali odvesti vso nabrano tekočino ter odstraniti za več deset kilogramov težko odvečno kožo, k sreči pa si je Sophia že v nekaj tednih precej opomogla. “Ko sem prvič prispela v bolnišnico, sem bila prepričana, da bom umrla, zato kirurgom, ki so mi ponudili še nekaj predragocenega časa, dolgujem svoje življenje. Sicer me še nekoliko bolijo noge, saj imam tu in tam občutek, kot da bodo zagorele, a se stanje iz dneva v dan  vidno izboljšuje. Žal mi je le tega, da sem svoji brezbrižnosti dopustila, da mi je vzela osem let srečnega življenja.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602