Vizita.si
image (28)

Novice

Neverjetno, kaj ji je uspelo

S.C.
28. 03. 2012 08.07
1

Potem ko jo je 40 let starejši upokojenec v šali zmerjal z dve toni težko Nessi, se je 29-letna Angležinja pridružila lokalni skupini za hujšanje in v 18 mesecih izgubila 64 kilogramov.

Bila sem navajena, da se ljudje na cesti obračajo za menoj, se mi posmehujejo in me zmerjajo zaradi moje teže,“ pove 29-letna Liz Barker iz občine Herefordshire v Angliji. Še pred slabima dvema letoma je tehtala kar 140 kilogramov, zaradi česar so jo celo starejši v domu upokojencev, kjer je delala kot medicinska sestra, opozarjali, da se igra s svojim zdravjem, poroča Daily Mail.
Opazk nikoli ni jemala pretirano resno, čeprav je globoko v sebi vedela, da ne ravna prav.

Največ preglavic ji je povzročala prehrana, na dan je zaužila na tone pic, pit, čokolade in ostalih nezdravih prigrizkov, ki jih je poplaknila z litri sladke gazirane pijače. Da bi telovadila, ni niti pomislila, saj je že tako težko dihala in se ji je že hoja po stopnicah zdela pravi podvig. “Bila sem slepa, vse dokler ni nekega dne k meni pristopil veliko starejši možakar in v šali pripomnil, da izgledam kot dve toni težka Nessie,“ se spominja Liz. “Bilo je, kot bi mi nož zasadil v srce, hkrati pa sem mu hvaležna, saj me je postavil na realna tla.“

Bila je trdno odločena, da napove vojno svojim kilogramom, zato se je pridružila lokalni skupini za hujšanje, kjer je pod budnim očesom nutricionistov in osebnih trenerjev v samo 18 mesecih shujšala zavidljivih 64 kilogramov. “Najtežje je bilo seveda spremeniti jedilnik, še danes se mi cedijo sline, ko samo pomislim na pico in čokolado,“ prizna Liz. “Toda sčasoma se navadiš na zelenjavo, sadje, ribe in pusto meso, mastna hrana pa ti po toliko fizične aktivnosti pozneje niti ne prija več.“ V skupini so namreč veliko časa posvečali športu, od hoje, teka, kolesarjenja do plavanja in aerobike. Ne samo da se Liz, ki se še vedno rada pošali, da je bila nekoč videti kot Nessi, s 76 kilogrami počuti veliko bolje, spoznala je tudi ljubezen svojega življenja, postavnega 24-letnega nogometaša, ki ji vliva voljo in jo spodbuja, da se znebi še tistih zadnjih odvečnih kilogramov.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587