Vizita.si
image (28)

Novice

Neverjetno, kaj ji je zraslo v očesu

S.P.
10. 08. 2012 15.37
8

Zdravniki so bili presunjeni, ko so ugotovili, kaj je bilo v notranjosti tumorja mlade Indijke. 23 let sta ji namreč v levem očesu rasla kar dva čisto prava zoba.

Nagabhushanam Siva je že v ranem otroštvu opazila, da je oblika njenega levega očesa drugačna. ''Rodila sem se z neobičajnim levim očesom, ki je z leti vse bolj in bolj otekalo,'' se spominja. Zaradi strahu zdravniške pomoči ni poiskala dolgih 23 let, dokler je v to niso prisilile posledice otekanja. 'Moja družina je bila preveč prestrašena, da bi me poslala k zdravniku. Ker pa je bila oteklina vse večja in sem vedno slabše videla, sem bila v to nekako prisiljena'.

Ko so jo zdravniki sprejeli v bolnišnici v Chennaiju, so bili šokirani. Na levem očesu ji je namreč zrasel ogromen tumor, v katerem sta bila zakoreninjena dva čisto prava in popolnoma razvita zoba. Nenavaden pojav je posledica posebne vrste tumorja, teratoma, katerega tkiva lahko tvorijo povsem nov organ. 'Takšna masa tkiva sicer vsebuje ciste in včasih tudi trdno tkivo, a so v celoti razviti in zrasli zobje izjemna redkost', pojasnjuje dr. K Vasantha, ki je prevzel primer uboge Nagabhushaname.

Tumor je oko potisnil globoko v očesno votlino, kar je močno vplivalo na njen vid in sposobnost premikanja očesa, zato je bila operacija neizogibna. 'Ker levo oko tako dolgo ni bilo zdravljeno, tumor pa je zrasel do nepredstavljive velikosti, je to povzročilo hudo okvaro očesnega živca, zato je pacientka trajno oslepela na levo oko', je rezultat nekoliko razočarano pojasnil kirurg. Kljub temu pa Nagabhushanama nad rezultatom operacije ne bi mogla biti bolj zadovoljna, saj se je končno znebila težkega bremena, ki jo je spremljalo že vse življenje.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587