Vizita.si
image (28)

Novice

Neverjetno, kaj jima je uspelo!

K.P.
10. 08. 2012 08.03
60

Zdravniki so jima napovedovali, da ne bosta dočakali svojega prvega rojstnega dne, a sta siamski dvojčici Abigail in Brittany Hensel vse presenetili. Ne le da sta preživeli, danes živita povsem običajno življenje in imata velike načrte za prihodnost …

Danes 22-letni siamski dvojčici Abigail in Brittany Hensel iz Minnesote sta presenetili celo zdravnike, saj so jima napovedovali, da ne bosta dočakali svojega prvega rojstnega dne.

Širši javnosti sta se prvič predstavili leta 1996, ko sta nastopili v pogovornem šovu Oprah Winfrey, istega leta pa sta tudi dobili svojo resničnostno oddajo Združeni za celo življenje ("Joined For Life"), v kateri je bilo prikazano njuno najstniško obdobje, ki ni bilo nič kaj dosti drugačno od življenja sovrstnikov. Čeprav si delita spodnji del telesa, sta deklici odrasli v samosvoji osebnosti in nikoli v življenju nista pomislili, da bi ju ločili. Ko sta dopolnili svoj 16. rojstni dan, se je na tisoče gledalcev veselilo z njima, ko sta opravili vozniški izpit, tokrat pa imata spet razlog za veselje, saj sta diplomirali na Univerzi Bethel v Minnesoti. Ponovno se vračata na male zaslone, njuna serija "Abby in Brittany" pa bo tokrat prikazovala njuno življenje po diplomi, ki bo vključevalo tudi iskanje zaposlitve in potovanje po Evropi s prijatelji.

Starša Patty in Mike sta deklici želela vzgojiti v samostojni osebnosti in to jima je tudi uspelo. Nikoli ju nista jemala kot ene osebe, saj sta si deklici po značaju različni. Kljub razlikam sta se naučili živeti skupno življenje. Radi imata kegljanje, odbojko, kolesarjenje in plavanje. Pri mizi ena drži vilico, druga nož, hrano pa si razdelita. Povsem brez težav ju sprejemajo tudi sovrstniki in imata veliko prijateljev, pogledov začudenja pa sta večinoma deležni, kadar zapustita domače mesto.

Kmalu po porodu so Abigail in Brittney z njunega prsnega koša odstranili zakrnelo tretjo roko, pri dvanajstih letih pa sta imeli operacijo na hrbtenici, s čimer so jima tudi omogočili lažje dihanje. Deklici imata vsak svoj živčni sistem, štiri pljučna krila (dva sta združena), en prsni koš, dvoje src, dva žolčnika, ena jetra, eno črevesje, tri ledvice, en mehur in en set reproduktivnih organov.

Kljub optimizmu, ki ga deklici premoreta in je večje od njune fizične podobe, ju v življenju čaka še nekaj ovir. Obe trdita, da si v prihodnosti želita materinstva, o ljubezni in fantih pa za zdaj javno ne govorita. Kljub skupnim spolnim organom ni nobenega zdravstvenega razloga, zakaj ne bi mogli zanositi, njun oče Mike pa trdno verjame, da ju v prihodnosti čaka vsaj poroka.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (60)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587