Vizita.si
image (28)

Novice

Neverjetno, kaj jo je rešilo!

S.C.
03. 05. 2012 08.22
0

Ko je bila takrat 20-letna Američanka tako rekoč na robu smrti, jo je iz krempljev anoreksije rešil potepuški maček, ki ga je vzela k sebi in ga skrbno hranila. Danes sta oba zdrava in polna življenja.

Pred petimi leti so zdravniki danes 25-letno Ashley Ransley iz Fentona, mesta v ameriški zvezni državi Michigan, opozarjali, da je tako rekoč na robu smrti in ji lahko vsak trenutek odpove srce. Kot poroča Daily Mail, je dekle namreč tehtalo pičlih 45 kilogramov, kolikor v povprečju tehtajo 12-letne deklice.
Z anoreksijo se je spopadala že od zgodnjih najstniških let, a tudi zdravljenje na kliniki Rogers Memorial Hospital je bilo neuspešno, sama sebe je še vedno videla debelo in je zavračala vsakršno hrano ali pomoč. “Ko se danes ozrem nazaj, ne morem verjeti, kaj sem počela s svojim telesom,“ se zgrozi nadobudna študentka. “Če ne bi bilo Rileyja, bi bila danes verjetno mrtva.“

Riley je potepuški maček, ki ga je Ashley po naključju našla na ulici. Prepričana, da je mladiček, ker je bil tako majhen in drobcen, ga je odpeljala k veterinarju, ki pa je potrdil, da gre za odraslega mačkona, ki je močno podhranjen. V strahu za njegovo življenje ga je odpeljala domov in zanj skrbela kot za otročička. “V nekem trenutku, ko sem hranila ubogo živalco, me je prešinilo, da mi je pravzaprav zelo podoben,“ se spominja. “Lahko bi preštela vse kosti v njegovem telesu, tako je bil koščen, kot sem bila koščena sama, le da tega prej nisem opazila.“ To je bil trenutek spoznanja, Ashley se je odločila, da hoče živeti. Sicer zelo počasi, a vztrajno je začela jesti, kadar je jedel maček, svoj obrok je pogosto celo delila z njim.

Skrbno je skovala prehranjevalni načrt in se ga skušala držati. Popolnoma je spremenila svoje mišljenje, ko je videla, kako oba pridobivata na teži, se bolje počutita in sta videti občutno bolj zdrava. “Toliko let sem bila podhranjena, a slepa in gluha za vsa opozorila,“ še pove Ashley. “Ne morem verjeti, da me je šele maček spravil k pameti. Lahko rečem, da mi je rešil življenje, je odlična terapija in jo toplo priporočam.“ Mačkon je danes lepo porejen in tudi Ashley, ki se je izkazala kot prava borka, je uspelo doseči zdravih 70 kilogramov. Danes dela kot svetovalka za motnje hranjenja, saj želi svojo zgodbo deliti s svetom in pomagati mnogim, ki jim anoreksija uničuje življenje.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587