Vizita.si
image (28)

Novice

Neverjetno, kakšna sprememba!

K.B.
29. 05. 2013 10.08
33

Čeprav je 26-letna Hannah iz Essexa uspela izgubiti večino odvečnih kilogramov, pa je hitro hujšanje pustilo veliko odvečne kože, ki je mlado dekle spravljalo v obup. A na srečo ji je do boljše samopodobe pomagal plastični kirurg.

Operacija želodca je 26-letni Hannah omogočila, da je hitro izgubila odvečne kilograme, a dolga leta prenajedanja in premalo vadbe so pustila posledice. Koža, ki se je dolga leta raztegovala, se ni dovolj hitro prilagodila in je vse bolj visela na njenem telesu. ''Sovražim svojo podobo v ogledalu, saj sem videti kot babica. Tako je, kot bi nosila ogromno kožno ogrinjalo. Koža visi, je neuporabna in jo sovražim,'' je za Mail Online povedala mladenka, ki se z odvečnimi kilogrami spopada že od otroštva. ''Vedno sem bila debela in vsako leto sem pridobila kakšen kilogram več. Na koncu sem tehtala že 140 kilogramov.'' Čeprav se je sramovala svojega telesa in se je zavedala, da bi morala shujšati, pa ni našla izhoda iz začaranega kroga prenajedanja. ''Zapirala sem se v hišo in je nisem želela več zapustiti in bilo me je tako sram, da nisem želela videti svoje družine in prijateljev. Vedela sem, da tako ne gre več naprej in mislila sem, da bo operacija najboljša rešitev.''

V tistem trenutku je res bila, zato so ji jo zdravniki tudi omogočili. Pred tremi leti je tako dobila gastrični trak, ki zmanjša velikost želodca in onemogoči, da bi posameznik zaužil toliko hrane kot pred posegom. Operacija je hitro prinesla rezultate in izgubila je kar polovico telesne teže. A izguba kilogramov ji ni prinesla zadovoljstva in boljše samopodobe, saj so se pojavile druge težave – odvečna koža. Hannah je zato potrebovala dodatne operacije, s katerimi bi ji odstranili odvečno kožo. ''Operacija želodca je pri Hannah potekala brez zapletov in so pričakovali, da se bo koža bolje prilagodila, a se ni,'' je pojasnil plastični kirurg dr. Vik Vijh, ki je nato Hannah pomagal do lepše postave z odstranitvijo kože na trebuhu in z dvigom prsi. Več kot peturna operacija je končno izboljšala njeno samopodobo. ''Navdušena sem nad novim trebuhom in bolj čvrstimi prsmi,'' je bila vesela po operaciji.

Čeprav bodo brazgotine, ki jo bodo do konca življenja opominjale na to, da so jo nezdrave navade že skorajda pripeljale na rob, ostale, pa je zdaj odločena, da bo zaživela novo življenje. ''Navdušena sem nad rezultati, zdaj pa bom začela plavati, saj tega nisem počela že dolga leta, in kupila si bom kopalke.'' Veliko sreče in poguma na poti do bolj zdravega in zadovoljnega življenja pa ji seveda želimo tudi mi.


 

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602