Vizita.si
image (28)

Novice

Neverjetno, zakaj jo je partner zapustil pred oltarjem

L.E.
18. 04. 2014 13.51
62

Samo pred enim letom se je Pamela Doyle pripravljala, da bo s svojim zaročencem stopila pred oltar. Toda ta jo je zapustil tik pred poroko, in to samo zaradi njene odvečne teže. Toda tolikšno ponižanje je imelo tudi svojo dobro stran. Končno ji je uspelo shujšati.

Pred enim letom se je Pamela Doyle pripravljala na svoj veliki dan – na sanjsko poroko. S partnerjem naj bi stopila v zakonski stan pred pravljičnim škotskim dvorcem. Vse je bilo že pripravljeno, ko jo je samo nekaj tednov prej njen zaročenec nenadoma zapustil. Ne le da je izgubila ves denar, ki ga je v pripravo poročnega dne vložila, veliko huje se je počutila, ko je izvedela, da se je njen partner premislil zaradi njene teže.

31-letna Škotinja je imela 108 kilogramov; v enem letu pa je že izgubila 45 kilogramov. Tako groba zavrnitev in veliko ponižanje ji je dalo motivacijo, da svoje življenje obrne na glavo. Pravi, da je njen nekdanji zaročenec kar šokiran, da ji je kaj takšnega sploh uspelo. “Najino razmerje je končal zaradi moje teže in težav, ki jih je ta povzročala,“ pripoveduje Pamela. “Že prej sem vedela, da ga zelo moti.“ Vedela je tudi, da se ji odvečni kilogrami nabirajo zaradi napačnega načina prehranjevanja, toda dokler ni doživela tako hudega šoka, si enostavno ni znala pomagati. Ni zmogla zbrati dovolj moči, da bi nekaj spremenila. Da jo je nekdo pustil praktično pred oltarjem, pa jo je razjezilo. Odločila se je, da bo svojemu nekdanjemu partnerju še žal, da jo je zapustil.

Prej so njene obroke sestavljali hamburgerji, ocvrt krompirček in litri gaziranih pijač. Za malico si je privoščila čokolado in sladoled. “Zaradi svoje teže nisem imela nobene samozavesti, bila sem zelo nesrečna, praktično depresivna,“ se spominja. “Toda nisem si mogla pomagati. Moj partner je bil vojak, pogosto ga ni bilo doma in takrat sem jedla še bolj obilno, saj sem se tako tolažila. Spoznala sva se, ko sva bila še najstnika in takrat nisem bila tako debela. Toda počasi sem se začela rediti in priznam, da sčasoma ni bilo več lahko živeti z mano. Moje razpoloženje je nihalo; ko se je moj partner vrnil domov, sem se najprej zaklenila v spalnico in nisem želela ven. Na sploh sem se ves čas skrivala doma. Tudi kupovala sem prek spleta, ker nisem želela, da me kdor koli vidi. Poskušal mi je pomagati, da bi začela jesti bolj zdravo, toda ni mi uspelo, dokler se ni odločil, da ne more biti več z mano.

Pamela se je različnih shujševalnih diet lotevala že prej, toda vedno je izgubila nekaj kilogramov in jih nato nazaj pridobila še več. Ni mogla zdržati. Zaradi tega se je tokrat odločila poiskati pomoč osebnega trenerja. Do bolj vitke postave ji je pomagal David Wilson, ki pri svojem delu uporablja kombinacijo fitnesa, psihologije in celo hipnoze. “S hipnozo poskušam izboljšati njen odnos do življenja. Ko je prišla, je bila namreč čustveno povsem na tleh, imela je veliko negativnih misli,“ razlaga. “Najprej sem jo moral utrditi psihično, da ne bi takoj izgubila volje do telovadbe. Nato sva se začela gibati po 30 minut petkrat ali šestkrat tedensko. Pamela je sicer resnično lahko za vzor vsem, ki poskušajo shujšati. Veliko ljudi misli, da to ni mogoče. Toda trdo delo, sprememba načina razmišljanja, vztrajnost – to se čez čas izplača.“ Škotinja je še vedno v stiku s svojim nekdanjim partnerjem in upa, da si bo ta zdaj premislil. “Počutim se odlično, spet sem samozavestna in veseli me, da moj nekdanji, ko me je videl, sploh ni mogel verjeti svojim očem.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (62)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587