Vizita.si
Sara Ringer: Odločila se je, da svojih tegob ne bo več skrivala in predvsem, da se jih ne bo več sramovala, saj si jih ni izbrala sama.

Novice

Delovala je popolna. Nihče ni vedel, kaj skriva!

L.E.
02. 10. 2015 13.23
9

Sara je bila študentka, ko so ji zdravniki povedali, da ji morajo odstraniti debelo črevo ter na trebuh namestiti posebno vrečko, ki bo nadomestila obiske stranišča. "Padla sem v depresijo," pravi. "In skrivala, kaj se mi je zgodilo."

Sara Ringer: Odločila se je, da svojih tegob ne bo več skrivala in predvsem, da se jih ne bo več sramovala, saj si jih ni izbrala sama.
Sara Ringer: Odločila se je, da svojih tegob ne bo več skrivala in predvsem, da se jih ne bo več sramovala, saj si jih ni izbrala sama. FOTO: Facebook
"To, da bom morala imeti takšno operacijo, me je psihično povsem uničilo," pripoveduje Američanka Sara Ringer. "Padla sem v depresijo. Počutila sem se grdo. Kot pokveka. Prepričana sem bila, da me takšne ne bo imel nihče rad." A izbire ni imela. "Končala sem na urgenci in rekli so mi, da bom umrla, če mi pri priči ne odstranijo debelega črevesa."

Sara boleha za Chronovo boleznijo, zelo resno kronično boleznijo črevesja, pri kateri se to vname in povzroči hude težave s prebavo in odvajanjem. Je neozdravljiva, približno polovici pomagajo zdravila, polovica pa nujno potrebuje operacijo. Nato večina živi s stomo, posebno vrečko, ki je pritrjena na trebuh; vanjo odvajajo.

"Ko sem dobila vrečko," pripoveduje zelo neposredna Sara, "sem se počutila odvratno, umazano, smrdljivo, grdo in naštela bi lahko kar še nekaj najhujših pridevnikov. Danes pa me zaboli srce, ko vidim ljudi, ki se počutijo enako. S svojo zgodbo bi jim rada pokazala, da ni razloga za to." Tudi sama je dolgo skrivala, kaj se ji je zgodilo, sedaj pa vse opisuje na svojem blogu, ki ga je poimenovala Inflamed and Untamed.

Nedavno je imela še eno operacijo. In sicer sedaj nima več stome, temveč so kirurgi operavili poseg, pri katerem so njeno tanko črevo povezali neposredno z zadnjično odprtino. Ostala je velika brazgotina, ki pa jo ponosno kaže. "Rada bi pokazala vsem, da obstajamo tudi ljudje s takšnimi težavami. Nismo si jih izbrali sami in z njimi moramo živeti. To pa pomeni tudi, da moramo živeti s stomo ali takšnimi brazgotinami. Upam, da nas ljudje zaradi tega ne bodo več sodili."

O vsem je spregovorila, četudi bi lahko vse skupaj še naprej skrivala. A doumela je, da je najpomembneje, da lahko zaradi takšnih operacij končno spet živi normalno, se normalno prehranjuje, ukvarja s športom ... Sicer je morda sploh ne bi bilo med živimi oziroma bi bila doma priklenjena na posteljo v hudih bolečinah.

"Padla sem v depresijo. Počutila sem se grdo. Kot pokveka. Prepričana sem bila, da me takšne ne bo imel nihče rad," opisuje, kako se je počutila po prvi operaciji. Danes na svojem blogu in družabnih omrežjih deli fotografije svojih brazgotin, saj želi pokazati, da v življenju obstaja tudi to in da s tem ni nič narobe.
"Padla sem v depresijo. Počutila sem se grdo. Kot pokveka. Prepričana sem bila, da me takšne ne bo imel nihče rad," opisuje, kako se je počutila po prvi operaciji. Danes na svojem blogu in družabnih omrežjih deli fotografije svojih brazgotin, saj želi pokazati, da v življenju obstaja tudi to in da s tem ni nič narobe.FOTO: Facebook

Kaj je Chronova bolezen?

Chronova bolezen je kronična vnetna črevesna bolezen, ki povzroči vnetje prebavnega trakta, zaradi česar pacienti čutijo hude bolečine v trebuhu, imajo močno drisko, so vedno utrujeni, počutijo se slabo, ker ne morejo veliko pojesti, izgubljajo težo in postajajo podhranjeni. Chrohnova bolezen je lahko tako boleča, da z njo ni več mogoče normalno živeti, pojavijo se lahko celo zapleti, ki ogrožajo življenje. Takrat se zdravniki odločijo za odstranitev prizadetega dela črevesja.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587