Vizita.si
image (28)

Novice

Nikoli ne uganete, kaj je to!

S.C.
05. 07. 2012 08.04
10

Dva ogromna, skupaj kar 17 kilogramov težka tumorja sta 26-letnemu vietnamskemu dečku močno oteževala življenje. Dobri dve desetletji ni bil deležen zdravniške pomoči, zdaj pa se mu je končno nasmehnila sreča.

Ko je bilo danes 26-letnemu mladeniču iz vietnamske province Kien Giang komaj tri leta, sta se mu na hrbtu in levi roki pojavila sprva dva majhna benigna tumorja, ki sta se z leti bliskovito razrasla. Le Thanh Vu je še pred nedavnim tehtal 50 kilogramov, kar je za moškega pri teh letih že tako malo, dejstvo, da sta od tega 17 kilogramov tehtala samo dva ogromna tumorja, pa je zastrašujoče. “Tumor na hrbtu smo odstranili 16. maja, saj je močno oteževal tako spanje kot tudi vsakdanje obveznosti, kot so oblačenje in podobno. Sedem kilogramov težko tvorbo pa je že tako ali tako težko nositi na plečih,“ pove dr. Tran Doan Dao iz bolnišnice Cho Ray, ki se je prvi zavzel za nesrečnega mladeniča. Dodaja tudi, da nameravajo v bližnji prihodnosti odstraniti še tumor na levi roki, operacija pa bo veliko bolj zahtevna, saj se je nenavadno razrasel čez celo roko, a bodo storili vse, kar je v njegovi moči. Žal pa nihče ne more garantirati, da se tumorji ne bodo več pojavljali.

Vu prihaja iz nadvse revne družine, zato v otroštvu ni bil deležen zdravljenja in se je s svojim stanjem pač moral sprijazniti. Njegove sestre in bratje so že vsi poročeni, sam pa ne samo, da ni še okusil čarov ljubezni, tudi službe ne dobi. Začasno se preživlja s prodajo srečk, najel pa si je tudi majhno hišico v bolj poseljenem delu pokrajine, da lahko več zasluži, saj mu nihče iz družine ne more finančno pomagati. Zdaj ko ima možnost operacije, pa optimističen mladenič končno verjame, da se mu obeta svetla prihodnost.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587