Vizita.si
image (28)

Novice

Niso izginili le kilogrami …

S.C.
25. 04. 2012 09.43
6

Zaradi prekomerne teže je imela 42-leta Škotinja številne zdravstvene težave, ki bi jo lahko pripeljale celo do smrti. Ko pa ji je v enem letu uspelo izgubiti neverjetnih 95 kilogramov, so izginile tudi vse njene zdravstvene težave.

42-letni Diane MacLan iz škotskega mesta Dumfries so pred dobrimi tremi leti zdravniki diagnosticirali obstruktivno apnejo med spanjem. Bolniki s to boleznijo med spanjem večkrat prenehajo dihati, najpogosteje med smrčanjem. “Nenehno sem se zbujala, premetavala po postelji, dušilo me je,“ se spominja Diane. Razlog za njene zdravstvene težave pa se je skrival v njeni teži, tehtala je namreč 178 kilogramov.
Povišan krvni tlak, težko dihanje in nenehna utrujenost so bili tako rekoč skoraj samoumevni. “Živela sem od pic in kebabov,“ se danes zgrozi mati treh otrok. “Nič čudnega torej, da sem imela skoraj 200 kilogramov in bila popolnoma brez energije.“ Ker so se njene težave s spanjem stopnjevale, jo je zdravnik opozoril, da lahko umre, če nemudoma ne spremeni svojih prehranjevalnih navad in shujša do normalne teže.

Še danes Diane ne razume, kje je zbrala moč in voljo, da je svoje življenje postavila v red. Začela je obiskovati ure plavanja trikrat na teden, njeni obroki pa so bili sestavljeni iz zelenjave, rib in belega mesa. “Na začetku je bilo grozno,“ prizna Diane. “Nikoli nisem bila na dieti, a vsakič, ko sem pomislila, da lahko umrem, sem stisnila zobe in namesto pice pojedla nekaj lažjega.“

Počasi se je njen organizem privadil na bolj zdrav način prehranjevanja in je težka, mastna hrana niti ni več zamikala. Njene maščobne blazinice so se začele hitro topiti in v samo enem letu ji je uspelo izgubiti neverjetnih 95 kilogramov in to brez zdravniške pomoči ali operacije, le z jekleno voljo. Zaradi spremenjenega življenjskega sloga pa niso izginili le kilogrami, pač pa tudi vse njene zdravstvene težave. “Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje spala 7 ur skupaj,“ ponosno še pove Diane. “Končno imam dovolj energije, da lahko brez težav izpolnjujem vse dnevne obveznosti, preživim več časa z otroki na svežem zraku in lahko rečem, da sem popolnoma zdrava.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587