Vizita.si
image (28)

Novice

Njegov jezik je tako velik, da že 21 let ni zaprl ust

Ni.J.
18. 01. 2012 14.31
27

34-letni Kitajec ima tako ogromen jezik, da svojih ust ni zaprl že dolgih 21 let. Poleg tega je izpostavljen veliki nevarnosti, da bi izkrvavel, če bi katera od žilic v njegovem jeziku počila.

34-letni Vang Jouping iz Kitajske zaradi svojega jezika ust ni zaprl že 21 let. Njegov jezik je namreč dolg osupljivih 25 centimetrov, širok 10 centimetrov, v debelino pa jih meri kar sedem.

Vang se je že rodil z nekoliko otečenimi in temnejšimi ustnicami, njegovo levo uho pa je bilo prav tako nabreklo. Ko je bil star šest let, sta mu jezik in obraz začela otekati, do 13. leta pa je bil njegov jezik že tako velik, da ni mogel več normalno zapreti ust.

Od takrat težko razločno govori, požira hrano in pijačo ter diha, ogromna mišica v njegovih ustih pa je stisnila celo njegove zobe ter povzročila močno deformacijo obraza. Zanj veliko nevarnost predstavlja tudi vsakršna poškodba jezika, saj bi poškodba krvne žile lahko povzročila usodno krvavenje.

V vseh teh letih je Vang obiskal številne ugledne bolnišnice na Kitajskem, od zdravnikov pa je vsakokrat dobil isti odgovor – da je njegovo stanje preveč zapleteno, da bi ga lahko zdravili.

Kakor koli že, Vang je lansko leto v eni od vojaških bolnišnic prestal številne preiskave, na podlagi katerih so se zdravniki le odločili, da mu bodo poskušali izboljšati kakovost življenja. Kirurgi pričakujejo, da bo celoten postopek preobrazbe trajal kar tri leta, v tem času pa ga čaka najmanj pet različnih operacij.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587