Vizita.si
image (28)

Novice

Prepoznati je ne morejo več niti lastni starši ...

S.P.
17. 12. 2012 10.06
12

Svet je pretresel primer 8-letne Trinny Amuhiwre, katere obraz je pred nekaj leti prekril gromozanski tumor, zaradi katerega je skorajda ne morejo več prepoznati niti lastni starši. Po štirih letih trpljenja je dobrodelna organizacija uspela zbrati finančna sredstva za operacijo, ki ji bo spremenila življenje.

Svet je obkrožila pretresljiva zgodba 8-letne Trinny Amuhirwe, ki se je pred nekaj leti morala hrabro soočiti z grozljivimi posledicami redke bolezni. Trpi namreč za displazijo vlaken oziroma kostno boleznijo, zaradi katere je njene kosti uničilo ter nadomestilo vlakneno kostno tkivo, ki je izzvalo rast velikega izrastka na njenem obrazu. Skoraj dva kilograma težek tumor je do danes dosegel že velikost nogometne žoge, kot pa da že to ni bilo dovolj, pa je posledično izgubila še vid na eno oko in skoraj vse zobe.

Obupana mati trdi, da svoje hčerke kmalu sploh več ne bo mogla prepoznati: “Na začetku je z njenega obraza molela majhna kost, ki bi morala sčasoma izginiti, a se to seveda ni zgodilo. V Ugandi je sicer že dvakrat prestala zahtevno operacijo, med katero so poskušali odstraniti benigni tumor, a je ta vedno znova še hitreje rastel naprej. Po štirih letih je tako danes že popolnoma prekril njen obraz, hkrati pa ga tudi močno poškodoval.“

Po dolgih štirih letih trpljenja pa so se stvari vendarle začele obračati na bolje. S pomočjo dobrodelne organizacije Facing the World, ki je uspela zbrati več deset tisočakov, bo namreč Trinny v roku nekaj mesecev prestala inovativen ter edinstven operativni poseg, med katerim bodo poskusili dokončno odstraniti moteč izrastek. “Operiralo jo bo nekaj najboljših kirurgov iz vsega sveta. Poseg je seveda nujen, saj jo lahko tumor zaradi svoje velikosti in nevarne lege vsak čas zadavi. V bolnišnici Cromwell Hospital v Londonu bodo tako uporabljali zgolj najnovejše naprave na področju diagnostike, s pomočjo katerih bodo lahko karseda natančno določili obseg, velikost ter globino benignega tkiva. Poseg bo trajal vsaj 15 ur, po okrevanju pa jo čaka še postopek popolne rekonstrukcije njenega pohabljenega obraza,“ pa je povedal član humanitarne organizacije Graham Banton. Želimo ji vso srečo.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587